Fredag morgen var samtlige 730 elever samlet til en ganske særlig begivenhed for Hurup Skole

HURUP: Fredag morgen var samtlige 730 elever samlet til en ganske særlig begivenhed for Hurup Skole. Efter måneders arbejde kunne skolen indvi de helt nye udendørs arealer: beachvolleybane, junglesti, legeplads, ”udendørs-lounge”, nyt indgangsparti, balancestammer, ”leg-på-streg” og ikke mindst en masse grønne træer, rundt på skolens 12.000 kvadratmeter udeområde.

Alt sammen for at skabe et udendørsareal, hvor fugtige, ofte mudrede græsplæner og skrænter, er blevet til aktiverende og hyggeskabende opholdsteder for eleverne. Initiativer der skal styrke både bevægelse og læring i frikvarter og undervisning.

Et projekt som skoleleder Tina Westergaard tydeligt er stolt af.

- Vi har fået rigtigt meget for de penge vi har fået af kommunen. Noget, som kan gavne skolen og eleverne i mange åer fremad. Men allervigtigst: eleverne har været med hele vejen, som ligeværdige medlemmer af projektgruppen. Deres ønsker har været til at forme det endelige resultat, hvor de har været med til at udpege den endelige af tre projektforslag, lyder det fra skolelederen, der fortsætter:

- Vi har valgt et indsatsområde, hvor det virkeligt trængte til at der skete noget. Projektet, som har kostet 750.000, tilbyder noget til alle vore elever. Legepladser og stregleg til de helt små, aktivitetsbaner, sports og hyggeområde til de mellemste og ældste elever.

- Samtidigt har vi opbygget en ny indgang, da mange forældre i dag kommer til skolen fra den side, hvor institutionen Skattekisten ligger. Det er nu blevet den mest benyttede indgang.

Pengene til Hurups udeprojekt er en del af de kommunale anlægsmidler på i alt 7,2 mio. kroner på skoleområdet, som kommunen i maj frigav til skolerenoveringer og skolers udearealer.

Midler som alle skoler har fået tildelt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...