Faktisk går handlen bedst for både loppesælgere og butikker, når vejret ikke er til strandtur

HURUP: Mandag var der atter ”Store torvedag” i Hurup, som det sker hver mandag sommeren igennem.

Og selv om vejret var i den våde afdeling, så holdt det ikke folk væk fra gågadens boder og handlende. Handelshumøret var intakt under paraplyerne.

Faktisk har det vist sig ved mandagsmarkedsdagene i Hurup, at netop når vejret ikke er for godt, er handlen allerbedst.

- På sådan en dag med småregn tager folk og turister i oplandet ikke til strand og skov. Det er derimod det perfekte vejr til en tur indtil byen. Sådan en dag kan sagtens blive den bedste torve- og handelsdag i år - for både loppesælgere og butikker i Hurup, sagde Johnny Andersen, der er indehaver af Sportigan i Hurup og Thisted, mens en familie er inde at købe gummistøvler i Hurup.

I Bredgade var der som sædvanligt det store gratis kaffebord med flere slags brød og kager fra Røgters Bageri. Hurup Folkedansere delte kaffe og kage ud, og der var kø ved de festligt klædte danseres telt.

Delledamerne med de hjemmerørte fiskefrikadeller var også på plads. Frikadellerne er populære, og dagens produktion af 740 velvoksne deller blev udsolgt.

Ikke langt fra delleteltet stod Charlotte Lauridsen fra Hurup. Hun har ferie og havde lovet sin søn at prøve at få solgt noget af hans Bruder-biler og -maskiner, og hun tog det fugtige vejr med et smil:

- Jeg har en paraply, varm kaffe, et tæppe og god tid - så det går fint, lød det fra loppesælgeren i Bredgade.

I andre boder kunne man bl.a. købe friske grøntsager, lokal vin, tøj, bøger, figurer, håndværksting, se på veteranbiler og meget mere.

Der er Store torvedag i Hurup igen på næste mandag 29. juli.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...