20 detail- og handelselever fra EUD/EUX business tog tirsdag turen til Hurup

HURUP: 20 detail- og handelselever fra EUD/EUX business tog tirsdag turen til Hurup.

Et besøg, som skulle udfordre eleverne ”ude i marken”. Men som også skabe synlighed for eleverne for, at Hurup er en aktiv handelsby med mange forretninger og dermed gode mulighed for praktik og job.

Dagen I Hurup blev indledt med at de 20 elever i små hold skulle lave udstillinger for de ni butikker i en tom forretning midt i byen. Her skulle varer og materialer fra hver butik indgå i udstillingen.

Efterfølgende skulle eleverne ud og hjælpe resten af dagen med forskellige opgaver, som, lave udstillinger i butikken, pakke varer ud, rydde op osv.

Det er fjerde gang at elever fra EUC Nordvest og EUD/EUX business er på besøg i Hurup.

Et samarbejde som begge har stor gavn af.

- Det at eleverne kommer til Hurup og møder os i forretningerne, bliver både et udstillingsvindue for os og for dem, siger Ulla Svendsen, fra Hurup Ure & optik, som var forbi og se elevernes arbejde i den tomme butik. Hun fortsætter:

- Hurup er nok lidt overset som et sted hvor man kan søge praktikplads. Men vi har faktisk 5-6 butikker som løbende har elever, siger optikeren.

Også lærer Line Pedersen roser det fine samarbejde mellem handelsskole og Hurup By:

- Det er et super fint arrangement med Handelsstandsforeningen og EUC Nordvest. Eleverne får mulighed for at skabe relationer med erhvervslivet, de laver udstillinger i ”virkeligheden” fremfor i et teorilokale på skolen, og de får en fornemmelse af de mange forskelligartede opgaver i fortrinsvis detailbranchen.

De ni butikker som er med i samarbejdet i år er: Hos Thea, Hej Sikkeleg, Boutique Nicolá, Kjeld Sko, Baun - Din Tøjmand, Sportigan, Butik Backstage, Nybolig og Hurup Ure & Optik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...