Busserne kører hvert 20. minut alle dage kl. 10-20 i perioden 29. juni-9. august

VORUPØR-KLITMØLLER: Fra og med mandag 29. juni til og med søndag 9. august har Thisted Kommune etableret shuttlebusser i kystbyerne Nr. Vorupør og Klitmøller hver dag i tidsrummet kl. 10-20. Det sker bl.a. for at lette p-presset i de to byer, og busserne afgår hver 20. minut fra de to anviste p-pladser, i Nr. Vorupør i den nordlige ende af Hawblink og i Klitmøller ved Splittergab.

Rundturene tager ca. minutter,og i Nr. Vorupør er der 10 stoppesteder undervejs, mens der i Klitmøller er 14. Kommunen bruger 500.000 kr. på projektet, som kaldes ”Grøn mobilitet”, og der er plads til 19 personer i hver bus. Ved licitationen var det Hanstholm Turistfart, der vandt entreprisen.

Baggrunden for initiativet er, fremgår det af en pressemeddelelse fra Thisted Kommune, at der har været trængsel og trafikkaos i de to kystbyer de seneste turistsæsoner. Derfor har der været et politisk ønske om at finde en mulighed for ”grøn mobilitet”, og en projektgruppe under drifts- og anlægsafdelingen har i nogle uger arbejdet på den praktiske tilrettelæggelse og markedsføringen af det nye tiltag.

- Vi kørte simpelthen rundt for at se, hvor det kunne give mening at lave ruten, og hvor det ville være relevant at stige på og af, fortæller Tina Thomsen og Ulla Nielsen fra projektgruppen.

Dennis Pedersen og Lea Jull Bagger Christensen fra anlægsteamet har også været en del af projektgruppen. Lea har arbejdet med at få fremstillet logo, flyers, skilte, postkort - og en lille animationsfilm i samarbejde med reklamebureauet Vizuall.

Der sættes store skilte op ved indfaldsvejene og stoppestederne, og foldere lægges ved lokale sommerhusudlejere og købmænd. I projektgruppen er man klar over, at det for den almindelige turist og surferen vil kræve en adfærdsændring, da der typisk har været en tradition for at benytte privatbilen frem til den aktivitet, man har for øje.

- Vi er meget spændt på, hvor meget ordningen vil blive brugt. Vi håber, at de lokale og sommerhusgæsterne også stiger på bussen frem og tilbage til stranden, når det nu er gratis. Det er nemt, måske især for dem med små børn, og så slipper de også for sand i bilen, siger Lea Bagger Christensen.

Det vil fortsat være muligt at benytte egen bil i kystbyerne, f.eks. vil det være muligt for surfere i Klitmøller at køre til området ved Hummerhuset for at læsse deres grej af, hvorefter de kan køre ud til Splittergab, parkere dér og tage bussen. Som fastboende eller sommerhusgæst er man også meget velkommen til at springe på bussen, hvor og hvornår det passer, fremgår det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...