57-årige Mary-Ann Gramstrup åbner butik med kunsthåndværk og systue på Lille Torv i Nykøbing

NYKØBING: Lørdag 1. august åbner Fruens Fristed på Lille Torv i Nykøbing.

Ejeren er 57-årige Mary-Ann Gramstrup, som har indrettet butikken med kunsthåndværk.

- I butikken har jeg indtil videre værker af 18 forskellige kunsthåndværkere. Det er bl.a. billeder, tekstiler og smykker, fortæller Mary-Ann Gramstrup.

Butikken er indrettet i den tidligere restaurant China House’s lokaler. Og i det tidligere køkken finder man nu en række symaskiner. For Fruens Fristed er også en systue, der henvender sig til både private og erhverv.

- Jeg har haft en systue for 30 år siden. Jeg er oprindelig uddannet håndarbejdslærer, fortæller Anne-Mary Gramstrup, der bor i Bedsted.

- Ideen fik jeg, da jeg en dag gik en tur gennem Nykøbings hyggelige gågade. På det tidspunkt så jeg en del tomme butikslokaler. Og så tænkte jeg, at nu skulle det være. Så det skal det. Og det føles rigtigt, siger Ann-Mary Gramstrup, der har sagt sit job som aktivitetsmedarbejder på plejecenter Vibedal i Thisted op for at blive butiksejer i Nykøbing.

Kunsthånværkerne i butikken er ikke kun lokale.

- Da jeg gik i gang med ideen, viste det sig, at der var nogle, der kender nogle, der kender nogle. Så de kommer fra hele landet. Og der er plads til flere, siger hun.

At hun har ramt rigtigt med systuen, har allerede vist sig. Hun har nemlig fået aftaler i hus med de fleste herretøjsbutikker i byen.

Kan man ikke vente til åbningen 1. august, er der en mulighed for at se butikken til bynight onsdag 29. juli. Her vil Mary-Ann Gramstrup finde den røde løber frem og byde interesserede indenfor.

Efter planen har butikken åbent tirsdag til lørdag i butikkernes åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...