Banedanmark er i gang med udrulningen af det ny signalsystem og er nu næsten færdig med Thisted-Snedsted

THYBANEN: Banedanmark har i den forløbne uge taget det ny signalsystem på Thybanen i brug mellem Thisted og Snedsted, som de fleste passagerer nok har erfaret. Og nu går man så i gang med næste etape mellem Snedsted og Bedsted. I løbet af foråret færdiggøres det ny signalsystem på hele strækningen mellem Thisted og Struer, fremgår det af en pressemeddelelse fredag fra Banedanmark.

Udrulningen på Thybanen foregår i fire etaper, og strækningen mellem Snedsted og Bedsted står for tur, hvor naboer og trafikanter fra søndag 1. marts og op til 14 dage frem må væbne sig med tålmodighed, mens Banedanmark arbejder i og ved sporet, fremgår det af pressemeddelelsen:

- Vi har gennemført første etape og har i denne uge taget det ny signalsystem i brug mellem Thisted og Snedsted. Nu ser vi frem til at tage fat på den næste etape mellem Snedsted og Bedsted, siger programchef Thilde Restofte Pedersen fra Banedanmark.

De næste par uger kan togpassagererne derfor forvente et ekstra ophold på Snedsted Station i nordgående retning på tre og halvt minut, når togene skal omstilles fra det gamle signalanlæg til det ny signalsystem. I den sydgående retning forventes der ingen forsinkelser.

Banedanmark sætter det nye signalsystem i drift frem til påske og fortsætter derfor frem til påske med udrulningen af det ny signalsystem. Det foregår i samarbejde med Arriva, som har togdriften, og Thales-Strukton, som leverer signalsystemet. Det ny system tages i brug, efterhånden som de enkelte etaper bliver færdige.

På etape to mellem Snedsted og Bedsted bliver togtrafikken berørt etapevis i weekenderne, og biltrafikken vil blive påvirket i hverdagene, idet der lukkes for overkørsler, mens der arbejdes på bomanlæggene.

Arbejdet er tilrettelagt, så ”nabo-overkørsler” ikke vil være afspærret samtidig, og bilisterne får så kort en omvej som muligt. Naboer, trafikanter og togpassagerer opfordres til at holde sig opdateret via Banedanmarks hjemmeside og på www.rejseplanen.dk.

De fire etaper på Thybanen er: Etape 1: Snedsted-Thisted (i drift fra 24. februar), etape 2: Bedsted-Snedsted, etape 3: Hvidbjerg Thyholm-Bedsted og etape 4: Struer-Hvidbjerg.

Aktuelle spærringer af overkørsler på strækningen Snedsted-Thisted (etape 1): Dragsbæksvej til til 6. marts kl. 12.00. Overkørslerne ved Brogårdsvej (sti), Todbølvej til Todbølsvej nr. 48 og nr. 17, Gjersbølvej og Hovedgaden i Snedsted berøres ikke.

Kommende spærringer af overkørsler på strækningen Bedsted-Snedsted (etape 2): Sigurd Müllers Vej: 1. marts kl. 01.:00-6. marts kl. 23.00, Tårnvej/Legindvej: 1. marts kl. 01.00-6. marts kl. 23.00, Vestervigvej: 1. marts kl. 01.00-6. marts kl. 23.00, Galgebakkevej: 1. marts kl. 01.00 til 6. marts kl. 23.00, Tøvlingvej: 8. marts kl. 18.00-13. marts kl. 04.00, Damgårdsvej: 8. marts kl. 18.00-13. marts kl. 04.00, Gundgårdsvej: 8. marts kl. 18.00-13. marts kl. 04.00 og Spangbjergvej/Kildedal: 8. marts kl. 18.00 til 13. marts kl. 04.00. Overkørslen ved Hørstedvej berøres ikke.

Læs mere om Signalprogrammet på Banedanmarks hjemmeside: www.bane.dk/nye signaler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...