Hurup Pensionist og Efterlønsforening er fortid

HURUP: Den røde røde foreningsfane blev båret ind for sidste gang af formand Dan Skovgaard, da Hurup Pensionist og Efterlønsforening holdt ekstra ordinær generalforsamling i Traant i Hurup.

Eneste punkt på dagsordenen var nedlæggelse af den gamle forening.

Efter en kort afstemning blandt de 19 fremmødte, var foreningen, der for 10 år siden talte over over 150 medlemmer, historie.

- Vi må erkende at vi er blevet for få. Vi er kun 51 medlemmer og det er for lidt til at drive en forening med medlemsaktiviteter, som musik, foredrag og og udflugter, fortæller Dan Skovgaard, mens han gør klar til det sidste bankospil.

- Der er for mange pensionistforeninger rundt i Sydthy som trækker i pensionisterne. Det er blandt andet Ældresagen, Sydthy-Thyholm Seniorklub og pensionistforeninger i både Bedsted og Snedsted. Vi har kunnet mærke i flere år, at medlemstallet kun gik en vej og det var ned. Nu tager en enig bestyrelse konsekvensen, lukker og slukker og siger ”det var det”. Det er selvfølgelig trist. Men foreningen har været god for pensionisterne i Hurup, lyder det fra formanden.

Men den sidste dag i Hurup Pensionist og Efterlønsforening skulle ikke være en trist affære.

Den gode tid med mange gode sammenkomster kan ingen tage fra medlemmerne.

Der blev holdt en lille fest for de trofaste med lagkage, smørrebrød, øl og vin.

Og ikke mindst et amerikansk lotteri med nærmest gevinstchance. Bagefter var der bankospil, som så mange gange før.

Nu skal bankomaskinen overtages af Cafe Fristedet, og foreningens formue, det der blev tilbage efter luk-og-sluk festen, 3.000-4.000 kroner fordeles mellem Cafe Fristedet og Kilden.

Og fanen - ja den ved formanden ikke hvor ender.

Den fortæller jo trods alt sin historie.

Måske den ender på Thisted Museum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...