Alle kan være med i musik- og korgruppen søndag 20. oktober

HURUP: Hvem har lyst til at være en del af musik- og korgruppen til vores folkelige musikalske gudstjeneste søndag den 20.oktober?

Spørgsmålet stilles af Anne og Per Alstrup, der tidligere holdt to gudstjenester i 2018 og med stor succes.

- Per og jeg kom på et tidspunkt med et oplæg til en folkelig musikalsk gudstjeneste og kontakter vores præst Line Skovgård Pedersen for at spørge, om hun var med på “forsøget” og heldigvis sagde hun ja, fortæller Anne Alstrup.

Parret har nu samlet en gruppe på fem musikere, som danner basisgruppen til gudstjenesten.

- Vi har ”åbent” inviteret personer i vores sogn, der kan spille på et instrument, således at vi har et stort orkester til gudstjenesten. Samtidig har vi inviteret til et kor, der kan synge sammen med menigheden, siger Anne Alstrup, der opfordrer alle til at melde sig, da fællesskabet om gudstjenesten er meget vigtig.

- Vi har været oppe på 10 musikere og 12 sangere i koret og vi vil gerne være mange flere. Vi har haft følgende instrumenter: guitar, trommer, banjo, klaver, bas, harmonika, sav, tværfløjte, trompet og violin. Vi synger nye og gamle sange til gudstjenesten og til denne gudstjeneste skal vi lære en hel ny sang, der er skrevet på en gammel melodi og har fået overskriften ”Kirken – vort gamle hus”. Så vi udfordrer også os selv, siger Anne Alstrup.

Ved denne gudstjeneste får initiativtagerne hjælp.

- Hurup, Helligsø og Gettrup har siden vores sidste gudstjeneste ansat en ung kirkemusiker. Han hedder Alex Carving Ahn og er 28 år og han vil hjælpe os med koret til denne gudstjeneste. Så nu kan vi ikke sige at vi gør det selv længere - så gudstjenesten hedder ”Folkelig musikalsk gudstjeneste” Vi glæder os rigtig meget til at Alex skal være en del af samarbejdet/fællesskabet sammen med basisgruppen på fem musikere, siger det fra Anne Alstrup.

Efter planen spiller de medvirkedende hyggemusik inden gudstjenesten. Meningen med det er, at folk kan komme og få hils på hinanden og få en lille snak.

- Kor og musikere mødes klokken 9 og derefter øver vi i kirken indtil gudstjenesten klokken 14 og har det hyggeligt sammen. Formålet er at være med i et fællesskab om at skabe gudstjenesten, lyder det fra Anne Alstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...