Fiskemændene ved auktionen og fiskekonerne inde i Kabyssen dyster om, hvem der kan tjene flest penge

AGGER: Torsdag formiddag 25. juli er det igen ”Fiskens dag” på Agger Havn med fiskeauktion på gammeldags facon med Søren Strandgaard som auktionarius og hammerslag på bedste bud, fortæller formand Hans E. Nørgaard fra den arrangerende Agger-Krik Fiskeriforening:

- Man kan trygt byde de godt 70 numre op for at få dagens middag med hjem til grillen eller gryderne i sommerhuset. Nogle frygter at få uforarbejdet fisk med hjem, men på torsdag står vores medlemmer parat til at flå eller filetere indkøbet, så det er nemt at tilberede. Vi satser på et varieret udsøgt udvalg af flest mulige arter. Det bestemmer dog i vid udstrækning vejret, siger Hans E. Nørgaard.

Han tilføjer, at man også på havnen kan få stillet den umiddelbare sult:

- Der er stegt fiskefrikadeller og fiskefileter i Kabyssen, og dertil kan man købe rugbrød samt øl eller sodavand. Fiskerkonerne dyster lidt med mændene udenfor i en lille indbydes konkurrence om, hvem der omsætter mest - auktionen eller Kabyssen. I fjor vandt Kabyssens lækkerier den lille dyst, fortæller fiskeriforeningsformanden.

For børnefamilier vil der være mulighed for en lille sejltur, mens mor og far er til auktion - eller måske vil den ny oplevelsesplatform i havnen være tiltrækkende.

Flere har spurgt om, hvad overskuddet går til, og om det forklarer han:

- Der var engang, hvor promillepengene fra fiskerflåden gav det økonomiske grundlag for fiskeriforeningen. Men i dag er der ingen i Agger hjemmehørende kuttere, og alligevel tror vi på foreningens fortsatte berettigelse i lokalsamfundet. De seneste har vi taget en vis omstillingsparathed i anvendelse.

Det gamle redningshus er det, der belaster fiskeriforeningens økonomi mest:

- Indtil vi finder de nødvendige midler til en tiltrængt renovering af det gamle hus, må ejendomsskat og forsikringer holdes fra dørene, og det gør vi bl.a. med hjælp fra provenuet ved ”Fiskens dag”.

Men foreningen, der stadig har 95 medlemmer, har også andre aktiviteter på programmet, f.eks. hen over sommeren ”Sange ved havet” på søndagsaftener, og i år er redningshuset udlejet til tre kunstnere med ”art on tour”.

Af Villy Dall

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...