Kirsten Saurus Mehlsen var musikpædagog, og Søren Rønnhøj var indsat i statsfængslet

HVIDBJERG: Foredrag af musikterapeut og en tidligere indsat er ikke hver dag man oplever det - men det skete fredag 1. november i Kulturhuset i Hvidbjerg. Jens Glob Projektet på Thyholm havde allieret sig med musikterapeut og pædagog Kirsten Saurus Mehlsen og tidligere indsat Søren Rønnhøj. Kirsten har for år tilbage været musiklærer og caféejer i Hvidbjerg, så det var jo nærliggende at få hende tilbage for en aften på hendes gamle egn. Ca. 50 havde løst billet.

Kirsten startede aftenen med en fællessang hvor efter hun fortalte over en bred vifte om sin tid i Institutionen Enner Mark (Horsens Statsfængsel), hvor hun var ansat i syv år som musikterapeut. Det var særdeles spændende at høre om, hvad der rører sig i et fængsel. For det første er det særdeles svært at komme ind i fængslet.

Da det jo er hårde kriminelle, der er indsat i Horsens var det nærliggende at spørge, om hun aldrig var bange.

- Jo, sagde Kirsten.

Ude midt i fængselsområdet er der en stor smuk sø, hvor i der er både ænder og svaner:

- Når jeg skulle bevæge mig fra en bygning til en anden, gik jeg altid i en stor bue uden om søen, da de der svaner kunne være ret så aggressive og angribe. - Men ellers var jeg faktisk aldrig bange!

- Jeg var der jo for at gøre noget for de indsatte i form af musik, og der gik ikke ret lang tid, før jeg fik flere gjort interesseret i, at der skulle oprettes et kor, og da interessen var vakt, havde jeg det rigtig godt med de indsatte, fortalte Kirsten.

Da den tidligere indsatte Søren Rønnhøj, der tog over, var det bestemt også noget, der kunne holde folks opmærksomhed fanget. Søren har siddet inde i syv år, hvor af de fem var i statsfængslet i Horsens. Årsagen til det var bl.a. narkohandel, pengeskabskup.

Til sidst tog Kirsten Saurus atter over og fortalte om de ting, hun havde fået ført igennem i tiden, hvor hun var ansat i Enner Mark. De indsatte elsker musik, og de fik et helt andet og mere glad liv, da de startede i de kor.

Kirsten fik oprettet. Kirsten blev fyret fra Horsens Statsfængsel p.g.a. noget med et brev. Det var hårdt for de indsatte, der havde sat deres lid til Kirsten. Det beviser i hvert fald den kæmpe store buket roser, der kom til hendes hjem, hvor der var vedhæftet et kort hvor der stod: ”Tak for dig, Kirsten, du fantastiske menneske. Vi savner dig så meget. Kærlig hilsen fra dine fanger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...