2019 var året, hvor Hurup kom på det store landkort og kendt lang udover kommunegrænsen

HURUP: - Hvis vi nu vælger at ”sparke” vejret lidt til højre - så har 2019 på mange andre måder været et helt fantastisk og spændende år, hvor Hurup kom på det store landkort og kendt lang udover kommunegrænsen.

Med disse ord indledte formanden for Hurup Handelsstandsforening, Lars Søndergaard, sin beretning ved den årlige generalforsamling på Hotel Thinggaard tirsdag aften i sidste uge.

- Hvis vi skruer tiden ca. ét år tilbage, sad vi her i samme lokale, hvor bestyrelsen sammen med Troels Ifversen og Kim Bak Kristensen fra Thy Erhvervsforum fremlagde et meget spændende og ambitiøs projekt, hvor man blandt andet ville give nye iværksættere muligheder for at starte butik op i byen med helt utrolige opstartspakke, bemærkede Lars Søndergaard, der indrømmede, at flere - inklusive ham selv - var lidt skeptiske om det overhoved var muligt.

- Men et tæt samarbejde med Thy Erhvervsforum gjorde, at vi kom langt omkring med vores budskab - blandt andet på uddannelsesmesser i Aalborg og Aarhus. Og allerede efter få dage fik vi flere henvendelser, hvor en af dem kom fra Ole Andresen, som den dag i dag har haft Thy Specialhandel i over et halvt år, sagde Lars Søndergaard.

Han fortalte, hvordan TV MidtVest fulgte Ole Andresen op til sin åbningsdag.

- Vi havde sågar henvendelser fra folk fra København og Aarhus, som havde læst eller hørt om projektet, og fandt det utroligt spændende, sagde handelsstandsformanden.

Udover Thy Specialbutik, valgte Butik Backstage at skifte Hvidbjerg ud med Hurup, da By Malene valgte at afhænde sin butik.

Og det blev også til alle gode gange tre inden året var omme, da Café Olsen så dagens lys.

- At vi lykkes så godt med dette projekt er helt fantastisk - specielt når man ser på udviklingen i detailhandlen, hvor rigtig mange detailbutikker lukker rundt om i de danske byer. Og vi er jo langt fra færdige med at udvikle os. Hurup Slagter er i disse måneder i fuld gang med at udvide deres butik i nye lokaler, og om få måneder åbner Netto en spritny koncept butik i det gamle Meny, sagde Lars Søndergaard blandt andet.

Et andet emne, der prægede formandsberetningen, var de mange byfornyelsesprojekter i midtbyen.

- Det var så i 2019 man så de første færdige projekter. Konditorpladsen blev indviet i løbet af sommeren, og resultatet er blevet rigtig godt. Flere arrangementer er allerede blevet afholdt på pladsen og endnu flere arrangementer venter i 2020, fortalte Lars Søndergaard. Han opfordrede hele byen til at bakke op om Konditorpladsen.

- Konditorpladsen kan ved fælles hjælp, og her mener jeg ikke kun fra handelsstandsforeningen, blive et godt aktiv for hele byen. Men det krævet, at flere tager et ejerskab i pladsen, og er med til at skabe aktiviteter dér, sagde Lars Søndergaard, der også omtale indvielsen af søtrappen og nedrivningen af den tidligere døgnkiosk.

- Nedrivningen tog fart i januar, og nu går man ind i en spændende periode, hvor Handelsstandsforeningen har taget ansvar og vil forsøge at stable et større projekt på benene som dog kræver økonomisk opbakning. Man har gennem hele projektet mødt stor velvilje og handling fra kommunens side, sagde Lars Søndergaard i sin beretning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...