Søndag Bliver der mulighed for at se på, føle og måske også smage lidt på naturen ved Naturens Dag.

Det er et landsdækkende arrangement, der lokalt er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Thy-Mors Fritidsfiskerne, Sundby Havn og Morsø Naturklub.

Blandt andet kan man tage trapperne op i toppen af Lodbjerg Fyr, lære at snitte en racerbil af træ eller komme med på gåtur til Nationalpark Thys eneste vandreklit.

Her markeres Naturens Dag af Nationalparkens frivillige fyrværter og formidlingspartnere, der vil byde ind med forslag til at være aktiv i naturen.

Med kyndig vejledning fra sløjdlærere kan store som små være med til at snitte en racerbil i træ. Udover muligheden for at lave en sjov ting af naturmaterialer, vil du kunne lære lidt om træsorter, der er velegnede til at snitte i, og hvordan man tørrer træet, så det ikke revner. Sløjdlærerne sørger for træ til at snitte i, snitteknive, save og andre nødvendige redskaber og de er ved shelterpladsen nord for fyret fra klokken 11 til 15.00 og det er gratis at deltage.

Det er også muligt at besøge Lodbjerg Sande - det som man i andre dele af landet kalder en mile - og den er Nationalpark Thys eneste vandreklit.

Sanden har ændret sig betydeligt over tid, og den er en spændende anledning til at blive mindet om, hvordan også naturen selv er i bevægelse.

De frivillige fyrværter tager de interesserede med på tur klokken 11, 13 eller 15. Det er gratis at deltage, men bidrag til Nationalpark Thys formål modtages gerne via MobilePay.

Derudover er det også muligt af få pulsen op ved at tage de mange trapper op til fyrets top, hvos man så kan hvile ud og nyde udsigten over Nationalpark Thy.

Adgang til tårnet er gratis for børn, men koster 20 kroner for voksne og betaling kontant eller MobilePay.

Blandt de forskellige aktiviteter i Thy kan man også på Sundby Havn ved Vilsundbroen blive fritidsfisker for en dag, undersøge fjordens liv gennem en vandkikkert eller kom med en båd på fjorden og se hvad der gemmer sig i garn eller ruser.

Eller også i vandkanten fange krabber, være med til at filere fisk og smage de forskellige fiskearter enten fra grill eller røgeri.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...