Mange forskellige aktiviteter for børn og unge

DOVERODDE: Hvis alt går efter planen, er Doverodde Købmandsgård om to år forvandlet til en filial af Statens Museum for Kunst (SMK).

Men allerede her i efterårsferien rykker nationalgalleriet ind med en række aktiviteter - især for familiens yngste.

Hele ugen, fra lørdag 13. til og med søndag 21. oktober kan børn fra tre år og op - sammen med familie og venner - få lov til at boltre sig i "alverdens sjove materialer" og skabe deres egne værker. Det sker under kyndig vejledning af en kunstner, Rasmus Danø.

De samme dage kan børn og voksne stifte bekendtskab med en del af SMK's store samling via et vendespil og andre kunstneriske udfordringer.

I efterårsferien breder SMK også et "fortælletæppe" ud i Doverodde, hvor børn fra tre år og op hver eftermiddag kan høre en fortælling af Kim Fupz Aakeson.

Og ligeledes hver dag inviteres unge og voksne til en kunstsnak om bl. a. SMK's hovedopgaver og om forvaltningen af museets kulturarv.

Som optakt til efterårsferien er der fredag eftermiddag borgermøde på Doverodde Købmandsgård med deltagelse af bl. a. SMK's direktør Mikkel Bogh. Og under overskriften "Guld på Købmandsgården" står direktøren bagefter klar til at undersøge de kunstgenstande - for eksempel malerier, fotografier eller skulpturer - som gæsterne har med.

SMK har oprettet en Facebook-gruppe, SMK Thy - Statens Museum For Kunst i Thy, hvor man kan følge med i aktiviteterne i Doverodde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...