17. maj stoppede han efter 46 års ansættelse hos Hanstholm Skibssmedie

HANSTHOLM: 17. maj lagde Finn Nielsen, Ydby, værktøjet for sidste gang hos Hanstholm Skibssmedie. 46 års ansættelse i Hanstholm var slut, præcis da han fyldte 75 år.

Nu er belønningen for trofast og solid indsats som skibssmed dukket op i form af Dronningens Fortjenstmedalje i sølv. En anerkendelse fra Majestæten på vegne af Hanstholm Skibssmedie, som den beskedne Finn Nielsen glæder sig over at have modtaget.

- Det er der vist ikke så mange, der får. Det er da lidt hyggeligt at få den hilsen fra Dronningen og fra arbejdspladsen, siger Finn Nielsen.

Han blev udlært som ”almindelig” smed hos Jørgen Madsen i Bedsted. Herfra gik turen til Thybo Stålbåde i Vestervig, og efter otte år der var det ret logisk at tage job i Hanstholm. Her var der brug for smede i 1970’erne, og lønnen var også en del bedre.

- Jeg kom til Hanstholm, da skipperne i stor stil begyndte at skifte de gamle gløderørsmotorer ud med de hurtiggående. Jeg havde lidt erfaring med motorinstallation, og derfor blev jeg straks sendt ned i bunden af det første skib.

Det var T 200 ”Sperling”, og herfra gik det bogstavligt fra skib til skib - for alle skulle have skiftet de gamle motorer ud, bl.a. de ellers solide Grenaa’er som i ”Sperling”.

Der var fart på og nok af arbejde - hvis man ville have ekstra timer. Det blev hurtigt til udskiftning af 25 hovedmaskiner.

- Omkring 1980 kom hydraulikken ind i fiskeriet. Og det skulle alle have ombord. Så blev det det, jeg lavede ført og fremmest, fortæller Finn Nielsen.

Han er glad for det arbejdsliv, han har haft hos ”skibssmedjen” på Hanstholm Havn - 35 gode kollegaer og fuld fart på:

- Vi fik vore opgaver, og så skulle vi bare løse dem. Det var og er meget frit og det er en af grundene til, at jeg har været glad for at arbejde i Hanstholm. Der har ikke været én dag, jeg ikke har glædet mig til at komme på arbejde i Hanstholm, lyder det fra Finn Nielsen, der også er glad for at have fulgt og været en del af udviklingen af Hanstholm Havn.

- Og Finn har ikke haft mange sygedage, indskyder direktør og medejer af Hanstholm Skibssmedie Jesper Petersen, der har overtaget ledelsen af smedevirksomheden efter sin far og således har arbejdet som kollega med Finn.

At Hanstholm Skibssmedie er en god arbejdsplads illlustreres af, at Finns to brødre har arbejdet her en årrække:

- Leif har gjort det i 44 år og må så kunne få medaljen næste år. Og min anden bror Orla var her i 16 år, lyder det fra Finn Nielsen.

Nu skal Finn ikke tage turen fra Ydby til Hanstholm fem gange ugentlig. Nu er det de andre interesser, der tager over. Blandt dem rusefiskeri efter ål og gedder på Ove Sø og fritidssejlads fra Doverodde havn.

Men alligevel vil Finn helt sikker stikke snuden indenfor i værkstedet i Hanstholm i ny og næ - om ikke andet for lige at hilse på nogle af kollegerne gennem mange år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...