24 grundejere stiftede 25. november 1968 foreningen ved et møde på hedengangne Ydby Kro

DRAGET: På dagen, 25. november, mødes medlemmer af grundejerforeningen på Ydby Drag til 50 års jubilæumsfest på Thinghuskroen i Vestervig.

En festdag for foreningen, der blev stiftet på Ydby Kro af 24 grundejere på såvel Sydthy som Thyholm-siden.

Formanden gennem de seneste 20 år, Vera Schmidt fra Hedensted, fortæller, at 24 grundejere indtegnede sig som medlemmer ved den stiftende generalforsamling.

- Kontingentet blev fastsat til 20 kroner årligt. I dag er vi 182 medlemmer, der hvert år betaler 1500 kroner i kontingent, fortæller formanden.

I den første tid hørte sommerhusene på Thyholm-siden ved Lyngs også med til grundejerforeningen. Og de første ønsker fra den nystiftede forening lød beskedne.

- Man ville gerne have haft et offentligt toilet og en p-plads til søndagsturisterne. I starten var man ikke så glade for alle de mennesker, der kom til området. Pudsigt nok er der til den dag i dag hverken kommet et offentligt toilet eller en p-plads til søndagsturisterne, fortæller Vera Schmidt.

Det er til gengæld den forstærkning af diget, der skal beskytte sommerhusene mod oversvømmelse fra Nissum bredning.

Den kom for 12 år siden.

I 2005 blev området oversvømmet og året efter blev 139 grundejere enige om at betale 11.000 kroner hver til en forhøjning af diget. Diget skal nu forstærkes, og Vera Schmidt håber, at grundejerne igen er parate til at betale 6000 kroner til formålet.

- Det gælder om at holde Nissum Bredning på plads, siger Vera Schmidt.

Ellers er hendes fremtidsønsker beskedne.

- Vi skal sørge for at have ryddet op og få fældet træerne - især så vejene er seks meter brede, så brandbilerne kan nå frem, hvis det skulle være nødvendigt. Og så mangler vi lige de sidste grundejere som medlemmer. det er vigtigt at alle forstår vigtigheden af en grundejerforening, siger Vera Schmidt.

Der er 204 grundejere på Draget. 159 er tinglyste medlemmer af foreningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...