De offentlige bålfester var aflyst på grund af coronaen, men 25 samledes privat - og der var hele to hekse

THYHOLM-JEGINDØ: Der var ingen offentlige sankthansbål i år, selv om der er traditioner for det både i Lyngs, på Søndbjerg Strand, ved Tambohus og på Jegindø. Men thyholmere og jegindboer står sammen. Selv om de offentlige bålfester var aflyst på grund af coronakrisen, fandt man sammen privat.

Det viste en rundtur: Vi blev budt indenfor hos Inge og Hans Pedersen på Ibstedvej 5 på Jegindø. Her havde man stillet borde op udenfor, og der blev serveret lækker grillmad. Man overholdt selvfølgelig coronarestriktionerne, og der var ikke flere mennesker forsamlet, end loven tillader.

Man hyggede sig med god mad og hyggesnak, og vejret var med arrangørerne. Kl. 20 blev bålet tændt, og der var endda to hekse på bålet - en mandlig og en kvindelig. Om det var bestemte personer, der var tænkt på, melder historien ikke noget om.

Da der var godt gang i bålet, var det Æ Holm - alias Erik Holm Nielsen - der underholdt med guitarspil og dejlige sange. Æ Holm er efterhånden kendt i det ganske land som en dygtig sanger og trubadur.

Jens Kurt Pedersen fra Jegindø Borgerforening oplyser, at det er borgerforeningen, der ellers står for bl.a. sankthansarrangementet, men man havde af sikkerhedsmæssige grunde valgt at aflyse i år. Derfor denne private fest i stedet, hvor 25 personer hyggede sig sammen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...