Tidligere elever satte fut i opbakningen fra elever og forældre i forlaget Zooms konkurrence

VESTERVIG: Der var fest på Vestervig Skole mandag, da skolens nyrenoverede skolebibliotek blev taget i brug. Men også fordi skolen netop er blevet kåret som Danmarks bedste skolebibliotek.

Skolens yngste elev Luciaella klippede det røde bånd, og alle 90 børn børnene stormede ind for se det færdige skolebibliotek: Her var der temaudstilling, kage, masser af nyindkøbte bøger og en konkurrence i dagens anledning.

Midt i vrimlen af glade skoleelever stod en storsmilende skolebibliotekar, som det var tydeligt at børnene var meget glade for.

- Jeg er bare så stolt, så stolt, lød det fra den mangeårige bibliotekar og ildsjæl mellem bogreolerne i det nyindrettede bibliotek, Else Foldager Iversen.

- Vi var oppe mod store skoler i hele landet. Men tidligere elever satte fut i konkurrencen, og så fik vi en fantastisk opbakning fra forældre og elever og vandt, lød det fra Else Foldager Iversen, som har været på Vestervig Skole i 37 år, heraf de seneste 23 år på biblioteket.

Også skoleleder Vinnie Dalgaard var glad for det flotte bibliotek.

- Vi kan nu tilbyde eleverne et lyst og moderne bibliotek - et oplevelsessted. Væk er de gul/brune nuancer.

Rummet er nu totalrenoveret med nyt gulv, nye farver på væggene, nye møbler, loft, radiatorer og meget mere, lyder det fra skolelederen, som fortsætter:

- Vores elever elsker biblioteket og den ugentlige time hos Else og bøgerne. Vi køber fortsat mange nye bøger løbende ind, fordi skolebiblioteket spiller en afgørende vigtig rolle i elevernes læsefærdighed. Lysten til at læse bøger er afgørende, når læsekoden skal knækkes. Og oplevelserne på biblioteket trækker tråde langt ind i børnenes liv, lyder det fra skolelederen, der også fortæller, at beslutningen om at igangsætte en renovering af biblioteket også var en påskønnelse af det kompetente arbejde, som Else Foldager Iversen udfører.

- Hun brænder for faget og ikke mindst for børnene.

Konkurrencen om landets bedste skolebibliotek var igangsat af forlaget Zoom, som udgiver en række populære børnebøger og tegneserier.

Ombygningen af Vestervig Skoles Bibliotek har kostet 140.000 kr., bevilget fra en kommunal anlægspulje til understøttelse af læsemiljøer i de pædagogiske læringscentre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...