Hans B. Henriksen kørte en tur

THY-THYHOLM: Torsdag blev Danmark lukket ned p.g.a. Covic 19 - ydermere fik vi en kraftig storm - Laura.

Jeg tog en tur rundt på Thyholm og det nordvestlige Thy for at se om alt stod godt til.

Det gjorde det i og for sig, men må sige at der var godt nok ikke mange mennesker at se i miles omkreds. Der var heller ikke det antal biler på vejene jeg er vant til at se når jeg bevæger mig rundt. Vi må håbe at Covic 19 meget snart vil komme på retur. Det er kommet total bagpå mig at et land kan blive lukket helt ned fra den ene dag til den anden. Vi har et godt og dygtigt sundhedsvæsen som virkelig tager det alvorlig, og vi borgere bør bestemt heller ikke sidde de påbud og advarsler overhørig myndighederne beslutter. Det er alvorlig. Gjorde et lille ophold på Draget mellem Sydthy og Thyholm. Der var der bestemt gang i bølgerne på fjorden. Kørte derfra ind omkring Helligsø og Helligsø Strand, hvor bølgerne også havde en pæn størrelse. Videre til Krik og Agger hvor jeg tog vejen forbi De Sorte Huse og videre op og kørte på vejen mellem Agger og Lodbjerg.

Jeg gjorde et par stop og gik en tur til stranden. Nok var der gang i Limfjorden, men bestemt ikke at sammenligne med Vesterhavet. Jeg tænkte på at det var godt at jeg ikke sad i en 12 fods jolle i de bølger. Nå! Men kørte videre gennem Lodbjerg til Svankjær.

Tog en afstikker i Svankjær for at kikke efter rådyr og krondyr, men det var nok ikke lige den dag de ville vise sig.

Kørte videre nordpå og drejede til højre mod Madsted. Havde før set traner i det område, så det skulle prøves igen.

Havde nok ikke lige den store tro på at jeg ville finde nogen, men pludselig så jeg at der gik tre af slagsen på en stubmark. Stoppede og fandt mit kamera frem. Stod forsigtig ud af bilen. Fik et par billeder af dem men så lettede de. Ok det var så det - troede jeg!

Glædede mig over de få billeder jeg fik men glæden blev endnu større da jeg var kørt en lille kilometer. Lige da jeg kom forbi en gård så jeg mellem træerne at der gik en flok på 23 traner på marken til højre for mig. Havde den fordel at jeg så dem mens jeg passerede et læhegn. De er ret sky så de havde åbenbart ikke set mi. Stod meget stille ud af bilen og havde forinden sat mit 600 mm. Optik på kameraet og fik de skønneste billeder af tranerne.

Min dag var reddet! Skønt! Kørte derfra til Stenbjerg Landingsplads for at se hvordan havet teede sig der.

Lynede jakken helt op, tog en strikhue på godt ned om ørerne og kameraet beskyttet i en plasticpose for ikke at få fygesand i ”maskineriet”.

Det er ikke det et kamera har allerbedst af. Gik en lang tur og fik en masse dejlige billeder i ”kassen”. Efter gåturen begyndte det at blive gråt i vejret og det var ved tiden at vende næsen hjemad. Jeg kan anbefale læserne at tage sådan en tur indimellem. Selvom det blæser eller stormer så er det lækkert at komme ud og blive blæst igennem.

Vi har en SÅ lækker natur i vort dejlige land,- og ikke mindst i Thyholm og Thy. Selvom Corona- virussen er en svøbe for vort land kan man bestemt godt komme omkring og nyde omgivelserne, bare man bruger sin fornuft og følger de påbud og forskrifter vi i denne tid er pålagt, og det skal vi alle stå sammen om og gøre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...