Klubben fra Thyholm er nomineret til ”Danskernes idrætspris?”, som nu er åben for, at publikum kan stemme

THYHOLM: På Thyholm er der slet ikke tvivl om, hvad Club 5000 står for. Det er en udløber af Thyholm Løbe-& Cykelklub. Ikke desto mindre er Club 5000 nomineret til ”Danskernes Idrætspris”, som udløser en præmie på 100.000 kr.

Et par af medlemmerne i Løbe- & Cykelklubben var kommet til at se på, at der faktisk var mange mindreårige og unge som ikke fik sig rørt nok. Det måtte man gøre noget ved. Man startede med at tilbyde håndbold, men fandt hurtig ud af, at de unge slet ikke havde energi og overskud til at tage kampen op på håndboldbanen. Derfor gik man i gang med løbetræning, med det formål, at man så blev bedre rustet til håndbolden.

Club 5000 er blevet en så stor succes, at der kommer flere og flere til, rigtig mange forældre bakker deres børn op i at deltage, ja, mange forældre deltager selv. Jo det er virkelig win-win. Mandag aften var NORDJYSKE på besøg for at få en snak med flere børn og voksne om, hvad det er der driver dem.

En af de unge, Mathias Odde, fortæller, at for ham er det rigtig sjovt, og man får en meget bedre kondi. Han har bl.a. slået sin egen rekord på 5 km- løbet - fra 28 minutter til 18 minutter. Mathias Odde er også blevet hjælpetræner:

- Det gør jeg for at prøve noget nyt, og så er det samtidig sjovt at være sammen med flere aldersgrupper, fortæller han.

Ved spørgsmålet, om han er klar til at vinde prisen, er svaret meget enkel: ”Helt klar!”:

- Jeg kan kun opfordre alle til at benytte sig af Club 5000 siger Mathias Odde.

Emilie Gravgaard Vase, Isabella Binderup og Nanna Riis er også glade for at være med i Club 5000:

- Vi er med, fordi vi får en meget bedre kondi, og så er det jo til et godt formål. Man får en masse venner, som ikke er på vores egen alder, og foruden at løbe bliver der lagt helt andre ting ind samtidig. Det kan være, at vi løber på sportspladsen, hvor vi laver en masse aktiviteter med de forhånden værende ting dér. Somme tider cykler vi i stedet for at løbe, og af og til er der små konkurrencer ude på ruten, som kan være gættekonkurrencer, noget man skal huske til man er tilbage eller noget helt tredje. Jo, vi kan virkelig godt lide at være med og glæder os hver gang, siger de tre piger samstemmende og tilføjer:

- For ikke længe siden var målet, at vi samlet nåede at have løbet 5000 km. Det lykkedes, og det udløste en tur til Sydthy Svømmebad for alle deltagerne.

Mange forældre nøjes ikke blot med at bakke deres børn op i at være med i Club 5000. De deltager også selv. To af forældrene, Hanne Binderup og Lærke Fiskbæk, fortæller, at det primære i det er, at man virkelig hygger sig sammen og bakker op om de unge mennesker. Det gør, at der kommer mod på at være med. Der kan være anbragt små poster på eksempelvis 4 km-ruten. Mange gange indgår der små konkurrencer på turen. Det kan være gættekonkurrencer eller man - i december - måske skal tælle julekugler og huske tallene, eller noget helt tredje:

- Vi deltager også hos andre løbeklubber og det er rigtig dejligt også at møde børn i alle aldre. Også her er det utrolig godt, at mange forældre er med og bakker deres børn op, siger de.

Nogle gange tager man uden for Thyholm for at løbe, f.eks. har man været i Dover Plantage.

Man kan stemme på Club 5000 at gå ind på nettet på: https://danskernesidraetspris.dk/stem

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...