Musik og anekdoter om den produktive amerikanske kunstner

AGGER: Onsdag aften havde Cold Hawaii - Musik i Agger og menighedsrådet inviteret til Cash fortælling og sang i kirken i Agger.

Det trak en næsten fyldt kirke, hvor knapt 100 havde fundet vej til Agger til Cash-sanger Dennis Lydoms musikalske fortælling om ”The Man in Black”.

Det flotte fremmøde kom lidt bag på arrangørerne. Organisator for aftenen Yvonne Røn Petersen fra Cold Hawaii - Musik i Agger fortæller, at det var langt flere end forventet:

- Det er meget tilfredsstillende, lød det fra hende, mens hun skænkede kaffe op og skar kringle i våbenhuset i Agger Kirke.

- Måske kom så mange, fordi Johnny Cash sange og lyd bare passer godt til et kirkerum, med den særlige lyd det giver.

Dennis Lydom, der er tidligere forsanger i Cash-look-alike bandet Johnny Horsepower, gik Cash´s liv igennem, lige indtil Johnny Cash døde som 71-årig i 2003, fortalt med udvalgte sange fra hans enorme katalog af over 1500 sange udgivet på mere end 100 albums.

Publikum fik nogle af de mindre kendte anekdoter fra den ikoniske amerikanske folk-country og gospel sanger, og ikke mindst fortællingen, da manden med den karakteristiske dybe bas-baryton stemme brød igennem på ny til et yngre og endnu bredere publikum i slut 90´erne.

Cash-aftenen, som naturligvis genlød af alle de kendte hits, sluttede af med en af Johnny Cash sidst sungne sange, den smukke og tankevækkende ”Hurt” fra hans pladeserie American Recordings 1-6.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...