Ved den lokale og lukkede fest lørdag blev det fremhævet, hvor gode man er til at stå sammen og klare mange opgaver med frivillige hænder

TAMBOHUS: Havnefesten i Tambohus er aflyst i år, men lørdag 11. juli afviklede man en lukket færdiggørelses-, sommer- og coronafest for de lokale.

Sagen er, at Tambohus har fået et nyt stort torv, og om- og tilbygningen i Tambohus Naturhavn nu er færdig. Arbejdet var i og for sig klar 1. juni, og man var klar til indvielses- og havnefest. Kun små deltajer manglede, og de er nu på plads. Men festen måtte aflyses på grund af coronasituationen, fortæller formand Per Bach:

- Mange gange, når man laver nye store byggeprojekter, må man skære en hæl og klippe en tå, så alle ender kan nå sammen. I projektet omkring Tambohus Naturhavn er det lykkes os at udvikle- og udvide projektet løbende. Takket være sponsorer, Struer Kommune og velvillige lokale kræfter, er det lykkedes os at få det store flotte projekt til at blive en realitet med tilføjelser gennem hele projektforløbet, siger han.

Igennem forår og forsommer har mange både allerede lagt til i Tambohus og oplevet den nye atmosfære, havnens ”lagune” skaber. Netop det miljø, der gør Tambohus Naturhavn til ”Byens Torv”.

Den officielle indvielse er nu udskudt til første weekend i juli næste år.

Men der var et stort ønske om, at færdiggørelsen af projektet blev markeret for lokale og foreningernes medlemmer. Efter at landet har været lukket ned, trængte alle til at se hinanden lidt tættere og fejre det flotte resultat. Vejret var ikke ligefrem til udendørsfest, men som så mange andre gange, kunne det ske i det gamle ”Garnhus”, der også er klubhus for Tambohus Kajakklub. Her kunne man hygge og stadig overholde de gældende coronaregler.

Der var fællesspisning med mad fra Tambohus Kro- og Badehotel. Under spisningen underholdt det lokale band Thyholm All Stars, der alligevel skulle have spillet til den store fest. Undervejs var der nogle korte oplæg om projektets forløb, og flere havde lyst til at sige lidt om Tambohus, sammenhold og det flotte resultat.

Noget af det, der flere gange blev fremhævet ,var, at Tambohus formår at samle en lang række frivillige - og ikke blot til foreningernes dagligdag og drift. I projektfasen med udviklingen af ”Tambohus Naturhavn som byens torv” har man mange gange kunnet samle en række frivillige til de opgaver, der kom undervejs. Det startede med, at man selv brød det gamle kajakbolværk op og hermed sparede næsten 40.000 kr. på projektet. Flydebroer og indsejlingspæle er alle sat i ved frivillig kraft, og mange af de uforudsete opgaver, der viste sig, og som ikke var med i budgettet, blev klaret af frivillige.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...