2019 blev det bedste år hidtil med salg af omkring 1500 containere

HURUP: Siden 2008 har Anders Konge, indehaver af AK Naturservice, solgt tørt aske og bøgebrænde klar til pejsen eller brændeovnen.

Det begyndte i det små, da udendørs-alt-mulig-manden fra Fabriksvej i Hurup, begyndte at hente ask og bøgestammer i Tyskland - save dem op i de rigtige stykker, flækkede og fyldte dem i net-containere. Indholdet her i passer lige til en standardtrailer.

Nu er der så meget salg i brændet fra Hurup, som han også leverer gratis op til 30 km fra Hurup Thy, men også transporterer til det meste af Jylland, at han står foran en udvidelse af den plads han på virksomhedsadressen på Fabriksvej 3 i Hurup.

Her står hans store selvfødende kløvemaskine, hans overdækkede lager og lageret af stammer, som skal saves op og kløves.

- Vi har bare oplevet et stigende salg. Mange gider ikke ture med alt det arbejde der ligger i selv at sanke pind. Og med de priser man kan få tørt hård brænde af førstekvalitet med høj brændværdi til, ja så er der flere og flere der henvender sig og forretningen bare vokser. 2019 blev vores bedste år hidtil med salg af omkring 1500 containere, og jeg forventer at den mængde vil stige, siger Anders Konge.

Han leverer meget til sommerhuse, men også til private der lige får vippet en containerfuld op i traileren.

Eller som det ofte er tilfældet får det leveret på matriklen.

- Jeg satser først og fremmest på ask og bøg. De har en brændværdi på 580 mod kun 370 for gran, som er det folk sanker mest af, lyder fra Anders Konge i Hurup, indehaver af AK-Naturservice.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...