Selv om 1. september var en lørdag, var det også en skoledag for alle eleverne på Boddum-Ydby Friskole.

Baggrunden var, at man afholdt det årlige cykelløb. Elever og lærere mødtes klokken 9,30 ved Skyttehuset på Dovervej i Dover Skov. Her blev der uddelt numre til hver enkelt elev.

Herefter kørte man til krydset Dovervej/Korshøjvej, hvor der var start og mål og klokken 10 gik starten.

Ruten var lagt som en trekantet rute, hvor der blev kørt sydpå ad Korshøjvej, til venstre ad Kløvenhøj Vej, til venstre ved Langhøjene, ad skovvejen tilbage til start ved Korshøjvej, hvor hver elevs nummer blev noteret for hver omgang der var kørt.

Den rute skulle så køres de næste par timer. Alle elever gik til den med frisk mod. På ruten var der flere voksne som sørgede for at alt forløb som det skulle. Ved start kunne man gøre et "pitstop" og få et stykke frugt og få slukket tørsten. På ruten er der en del trafik og det skal siges at bilisterne virkelig viste stort hensyn overfor de mange deltagere i løbet.

Da løbet sluttede kørte alle tilbage til Skyttehuset, hvor der blandet andet blev serveret kaffe, kage og pølser. Herefter var der udlodning af gevinster mellem alle deltagerne. Det vellykkede og velgennemførte arrangement sluttede ved 13,30 tiden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...