Bogudgivelse med Birte Ohsens ”Akvareller fra Thy” ved ferniseringen lørdag

HELTBORG: Lørdag eftermiddag 14. september ferniserer Sydthy Kunstforening og Heltborg Museum hele to udstillinger, som kan ses på museet indtil udgangen af oktober.

Sydthy Kunstforening har inviteret Dorthe Kudsk Harbo til at holde sin første separatudstilling med skulpturer og tegninger.

Hun er født 1978, voksede op i Næstrup med efternavnet Kudsk Kristensen, tog studentereksamen i Thisted 1997, var derefter på Højskolen i Sjørring, hvilket gav hende skubbet til at søge ind på Aarhus Kunstakademi, hvor hun 2004 tog afgangseksamen fra skulpturlinjen.

Dorthe Kudsk Kristensen fortæller, at hun nu er husmor og kunstner på Djursland, hvor hun bor med mand og tre sønner:

- Jeg arbejder med skulpturer i bronze og ståltråd og så med tegninger, og min inspiration er naturen, fortæller hun og fortsætter:

- En uge om året har jeg de seneste 10 år været på tur med en naturkunstnergruppe, og det giver inspiration til resten af året.

Museumsleder Jytte Nielsen fortæller, at da billedkunstner Birte Ohsten, Stenbjerg, døde 5. februar i år, havde hun testamenteret, at museet kunne udvælge 35 malerier og 30 akvareller fra hendes bo:

- Vi valgte 32 malerier og 28 akavareller, og det er dem, vi nu udstiller som ”Gaven”, siger Jytte Nielsen, der sammen med Birte Ohsten var i gang med at skrive en bog om dennes ”Akvareller fra Thy”, og den bog udkommer ved ferniseringen lørdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...