Menighedsrådet modtager gerne gode ideer til fremtidens anvendelse

BEDSTED: Det var tilbage i 2014, den daværende sognepræst i Bedsted og Grurup, Ole H. Jakobsen, med sin familie flyttede ud af præstegården på grund af skimmelsvamp. Siden har der været et byggeprojekt, som er endt med to bygninger.

Den gamle præstebolig blev revet ned i efteråret, og i slutningen af juli kunne nuværende sognepræst Else Kaag Bjerg og hendes mand flytte ind i den ny.

Samtidig har man om- og tilbygget den tidligere konfirmandstue til en egentlig sognegård, der er en selvstændig bygning. Den er man nu klar til at blive indviet efter høstgudstjenesten i Bedsted Kirke i dag, søndag 15. september.

Den indeholder foruden salen, der kan rumme godt 60 til spisning, også et stort anretterkøkken, et mødelokale og præstens offentlige kontor.

Endnu mangler så kun genanlæggelsen af præstegårdens have, hvilket har trukket ud på grund af meget regnvejr, fortæller menighedsrådsformand Bent Møller Jensen, Hunskjær.

Han fortæller videre, at præsteboligen, inklusive garager, ender med at koste ca. 4 mio. kr., mens om- og tilbygningen af sognegården løber op i ca. 2,7 mio. kr. plus nedrivningen af den gamle til ca. 200.000 kr. Er der penge til overs, går de til nyanlæggelsen af haven - ellers må dette tages af den almindelige drift.

Udover indvielsen får alle mulighed for at se den ny sognegård ved efterårets to fællesspisningsarrangementer, hhv. torsdag 24. oktober og torsdag 5. december.

Der er endnu ikke lagt nærmere planer for den fremtidige anvendelse af sognegården - udover hvad der naturligt følger:

- Vi modtager gerne ideer ved indvielsen eller ved menighedsrådets årsmøde, som holdes efter høstgudstjenesten i Grurup Kirke søndag 29. september, siger Bent Møller Jensen og fortsætter:

- Nu har vi faciliteterne, og det betyder f.eks., at vi kan være vært for tværgående arrangementer i provstiet, som vi er det, når Sydthy Provstis Kirkehøjskole har foredrag her torsdag aften 31. oktober.

W

bedstedkirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...