Projektet har været undervejs i et år

BEDSTED: Engang lå der et lidt indeklemt hus mellem nabobygninger på det vestlige hjørne af Morup Møllevej og Vestervigvej i Bedsted.

u er det triste hus væk og i stedet har stationsbyen fået et velbeliggende torv - lige til at både unge og ældre kan mødes.

Samtidigt er Bedsted blevet lidt mere åbent og venligt at køre igennem som bilist.

Torvet er et resultatet af det arbejde som udvalget ”Bedsted Byfornyelsesudvalg” har været i gang med for området.

Formand for udvalget, elektrikermester, Erik Linnet, fortæller, at torve-projektet har været undervejs i et år.

- Med Thisted Kommunes hjælp er det lykkedes at opkøbe og erhverve to matrikler, som ”Bedsted Byfornyelse” nu ejer. På det reetablerede område er bygget et torv, som en del af ”Det grønne Bedsted”. På pladsen som har underlag af beton, er der indrettet et siddeområde, som er helt unikt, fortæller Erik Linnet.

- Det er det fordi det er noget helt nyt: et siddeområde udført i beton med svungne linjer. Et område, der samtidigt er en funktionel skulptur. Og det helt særlige er, at det er designet og udført af i Bedsted af byens store virksomhed Leth Beton. Inde i området ved de kurvede mure skal der lægges kunstgræs, så der kan leges der. Og siddepladserne bliver delvis beklædt, så det bliver dejligt at sidde derinde for børnehave og dagplejebørn, byens unge og unge der er på hjembesøg. Men generelt også alle borgere der har lyst til at sidde i solen, nyde det gode vejr, og følge med i hvad der nu sker i Bedsted. Man må gerne tage kaffe og brød med.

Erik Linnet er stolt af det færdige produkt, og roser Leth Beton for at de har været med hele vejen, og at de har designet og udført området.

- Det har været en stor opgave, som vi er meget taknemmelige for, siger Erik Linnet.

Også naboen, urmager Peter Toft er glad for den byforskønnelse, der er sket udenfor hans vinduer.

- Det er rigtig godt for Bedsted, at torvet er lavet. Det viser også at der stadig er liv i Bedsted, siger han.

Nu mangler kun et navn for torvet.

Urmageren fortæller at nogle af kunderne allerede er kommet med forslag: Peterspladsen, fortæller Peter Toft med et grin og et glimt i øjet.

Erik Linnet er ikke sikker på at det bliver det nye torve-navn.

Men uanset, så skal torvet da indvies. Det bliver engang i foråret. Måske med et nyt navn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...