Jan Palm, Bedsted, skulle have dømt endnu en ganske almindelig kamp. Men serie 4-kampen mellem Flade IF og IF Nordmors på Flade Stadion blev pludseligt en kamp han altid vil huske.

For pludselig var det dommeren der var midtpunktet, allerede inden første sommerfløjt. Det var nemlig kamp var kamp nr. 3000 dommeren Jan Palm skulle fløjte i gang i 40. sæson.

Først kom der en buket fra udeholdet, derefter en kurv fra hjemmeholdet, og endelig kom en delegation fra Nordvestjysk Dommerklub på banen med flere blomster og vin.

- Det er stort når en af vore dommere har dømt så mange kampe. Men med Jan, er det særligt stort. For vi har at gøre med en ildsjæl, som mange fodboldspillere og klubber skylder rigtigt meget, siger næstformanden i NVJDK Pele Olesen, og fortsætter:

- Jan er ikke kun kendt af hver en klub og spiller i Thys serie- og ungdomsklubber. Han er også et forbillede for alle der er engageret i klubfodbold. Han stiller altid op, og er rigtig god til at få andre med ombord i dommergerningen, lyder det fra dommerklubben næstformand.

For Jan Palm var det en ære at modtage opmærksomheden efter 3000 dømte fodboldkampe.

- Det er ikk’ så ringe, siger han.

- Det er en anerkendelse som jeg er meget glad for. Efter at have brugt mange timer på fodbolden - så luner det da, lyder det fra 59-årige Jan Palm, der aldrig har haft en ambition om at gå efter Superligaen.

Han fik dommerkortet i 1979, og siden er serie 2 det højeste, han nåede.

- Det er helt bevidst Jeg er først og fremmest breddedommer i det lokale. Det er her mit dommerhjerte banker, lyder det fra Jan Palm.

Udover glæden ved at komme på banerne, så har Jan Palm også oplevet, hvordan det de senere år er blevet stadig sværere at rekruttere yngre dommere og generelt at stable hold på benene for klubberne. Her glæder det til gengæld en fodboldmand, at det går frem for pigefodbolden.

Om dommeren og fodboldildsjælen når 4.000 kamp er nok tvivlsomt.

- Men jeg har tænkt at blive ved så længe jeg kan. Hvorfor ikke til jeg bliver 70, siger Jan Palm, der nåede at dømme 98 kampe i år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...