Der har under coronakrisen været en stigende interesse for at skifte bank, men hos Mybanker ligger Nordjylland absolut i bund blandt de fem regioner

NORDJYLLAND: Nordjyder er de mindst økonomi-interesserede danskere - i sammenligning med de fire andre regioner i landet. I hvert fald viser ny tal fra Mybanker, som er en bankportal, der sammenligner finansielle produkter, at det er tilfældet blandt dens kunder

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Mybanker, at kvinder og mænd i Nordjylland er markant mindre aktive, når det kommer til at styre sin økonomi.

Bankportalen har ellers - herunder coronakrisen - oplevet en stigende interesse for skift af bank, som er en service, portalen tilbyder.

Men blandt alle portalens kunder er det kun 7 pct., der bor i Nordjylland. Det er halvt så mange som f.eks. Region Sjælland, som er den af de fem regioner med næstfærrest kunder hos Mybanker. Når det gælder forskellen på mandlige og kvindelige kunder hos Mybanker, er det kun 6 pct. kvinder, der bor i Nordjylland, mens det i Region Sjælland er en langt højere andel af kunderne, der er kvinder.

- Det er vigtigt for samfundet, at flere tager aktivt del og interesse i sikringen af deres økonomi og alderdom. Derfor kan jeg også kun opfordre til, at både de nordjyske mænd og kvinder bliver mere aktive. Vi oplever generelt, at flere danskere ændrer vaner og i højere grad bliver digitale, også når det kommer til bankskifte. Derfor har det aldrig været nemmere at tage aktiv del i sin økonomi, siger Marlene Nørgaard, der er administrerende direktør for Mybanker A/S.

Blandt de råd, hun giver kunderne, er, at man skal finde en bank, man oplever forstår én, og som tilbyder gode kundeforhold. ”Vær ikke bange for at skifte bank eller rådgiver, hvis du ikke er tilfreds,” lyder rådet og så: ”Tag fat i din pensionsrådgiver, så du er sikker på, at du sparer nok op til fremtiden.” Et andet råd er at overveje at investere en del af sin opsparing i aktier, fordi aktier historisk set giver en højere afkast end indlån. Man bør også gå sine lån igennem, fordi det måske kan betale sig at samle dem til ét lån. Og så endelig: ”Invester i en bolig. Det, du tjener på den, når du sælger, er skattefrit.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...