En af de fire kunstnere fra Midtjylland er Pia Viborg, nu bosat i Skive, men opvokset i Thisted

AGGER: I dagene torsdag-søndag 25.-27. juli kan man i det gamle redningshus på Ålumvej i Agger opleve ”arts on tour”, som består af fire kunstnere fra Midtjylland. De fire har hver især mange års erfaring som udøvende kunstnere, men det er første gang de udstiller sammen. ”Arts on tour” er, siger Lotte H. Ustrup, kun begyndelsen på et videre samarbejde. Der er allerede andre projekter i støbeskeen til en fortsat rejse med kunsten gennem det ganske land.

Pia Viborg er bosat i Skive, men født og opvokset i Thisted. Hun blev uddannet fra Aarhus Kunstakademi i 2005 og har siden arbejdet med kunsten på fuld tid. Udover udstillinger landet over er udsmykningsopgaver som gavlmaleri m.v. også en del af hendes virke. Hun arbejder med skulptur og maleri/collage. Humor og en smule samfundskritik er omdrejningspunktet i værkerne, og fortællingen er som oftest en aktiv medspiller.

Yvonne Lundehøj, Vemb, er en autodidakt kunstner, som udtrykker sig på lærred, tryk og collage. Hun bevæger sig inden for et nyrealistisk, figurativt område, hvor hun skildrer samtiden igennem portrætter af folk og fæ. Hun arbejder i projekter, og hendes seneste interesse er et moderne stilleben, hvor maden fra dagligdagen beskriver hverdagsliv. Hun er i øvrigt i gang med en uddannelse som designteknolog.

Britt Fage, Struer, er multikunstner, der arbejder med akryl- og oliemalerier, tegninger, collager, blandede media og lidt ler ind imellem. Hun arbejder desuden med brugskunst i glas. Hendes kunst er eksplosivt og naturalistisk med sort humor og kant, blandet op med tegneserie og eventyr, hvor det bliver forundrende, grinagtigt eller lidt farverigt, foruroligende. Hun hører hjemme på Struer Havn, hvor der er udstilling af lidt af det hele og hendes eget rammeværksted.

Lotte H. Ustrup bor på Toustrup Mark i Østjylland. Hun er uddannet fra Aarhus Kunstakademi 2006 og arbejder med akrylmaling og spartelmasse på lærred, hvor hun er optaget af skygger og perspektiver. Hun arbejder med byen og huse som landskab og univers, med fortove og gerne lamper. Ofte er billederne blot en spejling af en stemning, det er bevægelse og genkendelighed, men også tomhed og poesi. Hun arbejder også med små abstraktioner på metal og træ.

Af Villy Dall

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...