20 frivillige fra de to foreninger var med til at forårsklargøre havnen, kajakker og udstyr

TAMBOHUS: Lørdag 13. april var der arbejdsdag i Tambohus Naturhavn.

Her mødte 20 frivillige fra de to foreninger frem og var med til at forårsklargøre havnen, kajakker og udstyr. I en tid, hvor man siger, det er svært at få frivillige, er det dejligt med den store opbakning, vi har.

Både Tambohus Naturhavn og Tambohus Kajakklub har tidligere hver for sig haft arbejdsdage, hvor alt grej og havnen blev klargjort til den kommende sæson. I 2018 slog man arbejdsdagene sammen, da de to foreninger har en del fælles aktiviteter og en del fælles udstyr i havnen. Nu har man så fælles arbejdsdag, så Naturhavnen står klar til sæsonen og kajakker og udstyr er klar til første træningsdag i kajakklubben lørdag d. 27. april kl. 09.00. Indsejlingen til havnen blev allerede udgravet i begyndelsen af marts måned, og lige pt. er der en dybde på knap 3 meter, så besøgende kan komme ind.

Tambohus Naturhavn som byens torv

Forårsklargøringen var den sidste, inden Tambohus Kajakklub og Tambohus Naturhavn går i gang med den store renovering og udbygning af havnen, der starter i oktober måned her i 2019.

Hen over vinteren har de to foreninger søgt midler gennem fonde og kommunen. Det er bl.a. Nordeafonden, LAG Struer-Holstebro, Færch-fonden og kommunen, der har givet tilsagn om støtte. Det betyder, at der nu er et beløb på godt 2,5 millioner til at renovere og udbygge havnen for. Projektet har arbejdstitlen: Tambohus Naturhavn som byens torv”. Projektet har til formål at lave et fælles samlingspunkt for alle aktiviteter i og omkring Tambohus, og lade aktiviteterne udspringe fra havneområdet.

Et projekt til gavn for lokalbefolkning, foreninger og erhvervsliv med særlig fokus på Tambohus Kro og turister.

Renoveringen giver plads til mange flere muligheder, meget mere aktivitet og ikke mindst 18 nye bådpladser. I dag er havnen et yndet kajakområde. Tambohus Kajakklub har pt. ca. 90 medlemmer, og vi får hen over sæsonen masser af besøgende. Det gælder både foreninger fra hele landet og selvorganiserede kajakroere. Derfor er der stor fokus på udvikling af kajakområdet i havnen.

I forvejen er der masser af liv i og omkring havnen, men dette skulle meget gerne skabe endnu mere og sikre et godt liv i Tambohus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...