Snart går maskinerne i gang med at grave den sø, der bliver centrum i Hurups nye ”Folkets Park”

HURUP: Snart går maskinerne i gang med at grave den sø, der bliver centrum i Hurups nye ”Folkets Park”.

Et storstillet byprojekt uden lige i Thy, der ikke kun skal klare vandmasser som følge af det ændrede klima, men også blive et grønt og frodigt åndehul for byens borgere og turister.

Men først skal området gøres klar til det store projekt, der gennemføres af Thisted Vand i samarbejde med Thisted Kommune.

I denne tid kan Hurups borgere se på at de gamle ahorn og bøgetræer falder på stribe i anlægget.

En opgave som Thisted Kommunes vej og park-folk udfører.

- Vi skal have fjernet 50 store træer. Det var det rigtige tidspunkt nu, at fjerne træerne. Dels fordi der skal ske en masse gravearbejde og anlæg på stedet. Men lige så meget fordi træerne var blevet gamle og flere var syge og derfor ikke havde mange år igen, fortæller driftsassistent Bjarne Karlsen fra Thisted Kommunes Anlæg og Infrastruktur og fortsætter:

- Jeg er sikker på at det nye projekt i Hurup vil skabe et tilløbsstykke i den nye park. I godt vejr tror jeg mange vil benytte stedet. Det bliver rigtig godt. Vi fjerner nu de gamle træer. Men det er en del af projektet at der skal genplantes træer. Det bliver træer, nogenlunde som i dag. Træer, der er egnskarakteristiske, som kan klare klimaet i Thy og som kan blive en glæde for fremtidige generationer, siger Bjarne Karlsen.

Træfældningen og flisningsarbejde kommer til at vare yderligere to uger.

Det helt store gravearbejde forventes sat i gang i marts/april.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...