Andelskassen har valgt at støtte projektet Fra BY til THY med 10.000 kr. fra bankens lokallånspulje

KOLDBY: Andelskassen har valgt at støtte projektet Fra BY til THY med 10.000 kr. fra bankens lokallånspulje.

Fra BY til THY, som Tommy Pedersen, oprindeligt fra Koldby står bag, har til formål at øge lægestuderendes kendskab til Thy-området og tiltrække ny, veluddannet arbejdskraft.

Tommy Pedersen er glad for støtten. For andet år i træk, har han netop afholdt det årlige træf for lægestuderende fra Aarhus Universitet.

Fra by til Thy begyndte i 2017, med hjælp fra Thisted Kommune. Her blev 25 lægestuderende for første gang fragtet i bus til Thy fra Aarhus.

Så kunne de kommende læger ved selvsyn se, hvor fantastisk et område, Thy er, og hvor mange muligheder det byder på for en ung, nyuddannet læge

Efterfølgende var der tre af deltagerne, der tog kontakt til Tommy Pedersen, fordi de var interesserede i at søge en medicinsk stilling i Thy - enten på Aalborg Universitetshospital i Thisted, i en lægepraksis eller i en uddannelsesstilling. Så projektet har trods sin korte levetid allerede vist sig at være en succes.

I år deltog 30 lægestuderende fra Aarhus 15. september i eventen, der bød på sightseeing i området blandt andet til Aalborg Universitetshospital i Thisted og Dokken. Også bølgerne ved Cold Hawaii blev afprøvet.

Beløbet fra Andelskassen er konkret gået til bustransport fra Aarhus til Klitmøller og et introkursus i surfing for samtlige 30 deltagere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...