Filmeleverne samarbejder med Filmmaskinen og Højskolen Mors - og søger på i øvrigt mænd på 40+ som statister

HANSTHOLM: I uge 40 skal der optages film i Hanstholm, og der bliver brug for nogle lokale statister. Det er et hold elever fra Den Danske Filmskole i København, som skal optage filmen ”Frie mænd”, og Thisted Kommune har støttet produktionen af de fri kulturmidler, fortæller Søs Thøstesen fra filmholdet.

Støtten fra kommunen har været nødvendig, fortæller hun, for at komme så langt væk fra København, i og med der så er ekstra udgifter til overnatning, forplejning, transport og lokalleje m.v. - udgifter, som filmskolen ikke dækker, og ejheller de regionale filmpuljer støtter afgangsfilm.

- Udover repræsentation har det et stort læringsmæssigt formål for os som filmskabere at optage ude, da vi i vores fremtidige virke ser et stort potentiale i at optage i hele landet, og derfor vil vi gerne have de erfaringer og den knowhow, en afgangsfilm optaget på samme præmisser kan give os, siger Søs Thøstesen og fortsætter:

- I Hanstholm filmer vi omkring fiskeindustrien. Vi vil gerne fortæller, at vi kommer, da et filmhold på vores størrelse plejer at fylde en del. Derfor er det en god idét, at de lokale ved, at vi kommer, så de kan genkende os nede på havnen, når de ser os løbe rundt i gule veste med kameraer og afspærringstape.

Til optagelserne har man allerede kontakt med Filmmaskinen og Højskolen Mors om unge, der skal arbejde bag kameraet eller i hvert fald som en del af teamet som produktionsassistenter, belysningsassistenter og runnere.

Til at agere statister foran kameraet er holdet på udkig efter mænd i alderen fra 40 år og opefter, gerne lokale, men i øvrigt alle typer, understreger Karoline Jensen, der er statistkoordinator på holdet. Hun kan kontaktes på tlf. 2764 0927 eller pr. mail til: karoline.jensen@filmbyen.dk.

Det er til optagelser fredag 2. oktober kl. 11-18 på Hanstholm Havn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...