I forbindelse med Nordisk Strandrydder Dag 2019 inviteres alle til at give en hånd med på søndag

AGGER: I Thisted Kommune indledes Nordisk Strandrydder Dag 2019 med en indsamlingsevent i Agger på søndag 5. maj.

Den fællesnordiske kampagne Nordisk Strandrydder Dag gennemføres for tredje år i træk i Danmark under ledelse af Hold Danmark Rent. 7 vest- og nordjyske kommuner er aktive i kampagnen og deriblandt er Thisted Kommune.

Med start kl. 10.30 fra P-pladsen ved Vesterhavshytten, Vesterhavsvej 2 i Agger, fordeles indsamlingsruterne til de fremmødte borgere og gæster, hvorefter alle spredes og gennemfører en grundig rengøring af strand, klitter, indfaldsveje mm.

Der sluttes ca. kl. 12.30, hvor der vil være en let forplejning for indsamlerne.

Kampagnens overordnede formål er at forebygge marint affald i de nære farvande gennem en koordineret indsats. Lokalt sker dette blandt andet gennem tilstedeværelsen af særlige kommunikations- og affaldsløsninger på stranden og en mobilisering af frivillige indsamlere.

Det er miljøvirksomheden STRANDET i Nørre Vorupør, der er tovholder på dagens begivenhed. STRANDET arbejder lokalt med problematikken omkring havplast. En central del af arbejdet er at indsamle havplastaffald langs vestkysten og give det værdi ved at genanvende det i nye produkter. I STRANDET’s havplastlaboratorium renses og forarbejdes den indsamlede havplast og genanvendes til nye produkter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...