Blachman og Co. fattede intet ....

JEGINDØ: X-factor er som bekendt et ret populært program, som TV2 i år har videreført efter at DR stoppede med det. Erik Holm Nielsen, alias Æ’ Holm fra Jegindø var - som mange husker - med i udsendelsen i 2013.

Da han i marts læste, at der atter var mulighed for at tilmelde sig programmet var han ikke i tvivl - han ville prøve igen...

Nu er der nok nogen der tror at man bare lige tilmelder sig og så var det bare det.

Jo, det gør man egentlig også, men efter man har tilmeldt sig bliver man indkaldt til det der hedder precasting, hvor man kommer ind til en test for at man kan se om man i det hele taget er - lad os bare kalde det - go’ nok til at komme til audition.

Nu havde han bestået A og så måtte det næste jo være B for at holde os til alfabetet, og det var så audition vi oplevede ham i fredags.

Da det lå klar at han skulle videre til audition allierede han sig med venner og familie og de lejede en minibus så alle kunne køre samlet til Aarhus hvor audition foregik i den gamle godsterminal.

I starten var det noget af en prøvelse da de stod rigtig længe og ventede udenfor og det var virkelig koldt. Da de endelig fik at vide, at, nu kunne de komme ind, glædede alle sig til at komme ind og få varmen. Men ak, der var lige så koldt inden døre som ude så det hjalp ikke særlig meget.

De måtte sidde med tæpper omkring sig for at holde varmen nogenlunde.

Da det var tiden at han skulle ind havde han valgt den smukke skotske folkesang ”Loch Lomond”, som er hans yndlingsmelodi, men Thomas Blachman bad Æ’ Holm om at synge noget han selv havde skrevet og på dialekt.

Det blev så hans egen ”Hår’ do’ nøj’ arbe”, som er en virkelig sjov sang der handler om at man bør have et godt job.

Click link to view content

Det der så skete var at ingen af de tre dommere, hverken Ankerstjerne, Oh Land eller Thomas Blackman fattede en brik af hvad der blev sunget.

De kunne simpelthen ikke forstå dialekten som Æ’ Holm anvendte.

Han måtte herefter forklare hvad sangen egentlig handlede om. Det gik allerede galt med at forstå ham da han skulle forklare hvor han kom fra. Som Æ’ Holm selv siger, så var han meget skuffet over at blot fordi de ikke kunne forstå dialekten så blev sangen opfattet med sexuelle undertoner, så som noget frækt med en abe.

Æ’ Holm pointerer kraftigt, at når han er ude og underholde så er der INTET i hans show der tilnærmelsesvis har noget frækt eller sjofelt islæt.

Det er en stejl holdning han har, at dét vil han ikke lægge navn til.

Men han fik tre ”JA’er” af dommerne, og så er det spændende at de hvordan det går ham fremover.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...