En del af Bredgade var lørdag spærret af for den kørende trafik

HVIDBJERG: Lørdag var der igen æblefestival i Hvidbjerg.

Festivalen som Hvidbjerg og Omegns Borgerforening står bag, startede kl. 10, hvor en del af Bredgade var spærret af for den kørende trafik.

Formanden for Hvidbjerg og Omegns Borgerforening Victor Nielsen bød alle velkommen.

Efter velkomsten var det tredje klasse fra Thyholm Skole der indtog scenen, hvor de sang Æblesangen. Den blev sunget flere gange så alle publikummer kunne den. Derefter var der fællessang med sangen.

Herefter var der mulighed for at få presset æbler. Man var meget velkommen til at komme med æbler af egen avl, men også mulighed for at købe æbler og få presset lækkert æblesaft. Emballage til saften kunne også købes på stedet, som rigtig mange benyttede sig af. Borgerforeningens formand, Victor Nielsen oplyser at man på dagen pressede godt og vel et ton æbler, så der var mulighed for at få noget frisk og lækkert at drikke. Langs butikkerne var der boder hvor der bl.a. var salg af grillpølser, salg af kaffe, the og æblesaft. Der var kaffebord med forskellige lækre kager hvor æbler indgår. "Siminas Grønne Mark" havde masser af grønsager til salg.

Senere var Thyholm FDF klar til at bage æblepandekager over bål, som mange benyttede sig af at smage. I den tomme butik hvor "Hos Hole" har haft til huse havde man allieret sig med "RC-Trucks" som viste tro kopier af både lastbiler, gummiged etc.

I hele butikken var der anlagt veje og en stor bro hvor der blev kørt med de flotte fjernstyrede biler. Det er virkelig tro kopier, dog i en noget anden målestok. Både motorlyd, gearskift og trykluftbremser lyder fuldstændig som på de store køretøjer. Kl. 11,30 var der indvielse af FDF. Legestanderen som står på oplevelsespladsen hvor den gamle Brugs har ligget. Standeren kaldes meget passende Go Play. Den indeholder 12 postkort, hvorpå der er beskrevet en leg. Målgruppen er børn og unge, men voksne er også meget velkommende til at lege med! Det er også nemt at finde en leg, der passer. Antallet af deltagere varierer nemlig fra tre til 30 personer.

Det fortæller Lene Vangsgaard Andersen fra FDF.

Det er gratis at bruge kortene, som også kan bruges til at få inspiration til lege til fx en børnefødselsdag eller bare til legepladsen. FDF Thyholm vil løbende fylde nye kort i standeren, så man kan bare komme forbi og tage et kort med sig hjem. Kl. 13,30 Fik man besøg af Daniel Noti fra Struer.

Han satte sig til sit keyboard og underholdt med mange dejlige melodier og sange. Vejrguderne var med arrangørerne det var en godt besøgt æblefestival som sluttede kl. 15.

:/Hans.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...