I Sydthy findes en af Danmarks største producenter af glasfiberbåde

AGGER: I en branche - hvor det bogstaveligt talt går op og ned, er det lykkedes for Limbo Både i Krik, ikke kun at overleve, men også vokse sig til en af landets største producenter af glasfiberbåde.

Limbo Både er efter 50 år, en af kun tre danske små-bådsproducenter og ordrebogen er mere end fyldt - flere år frem. Det fejres 12. april.

Det var egentlig træ, der var materialet for Svend Aage Christensen. Men i 1972 valgte han at satse på glasfiber, da træbådene blev for dyre at bygge.

Det hele begyndte på Krik Strandvej 20. april 1969. I 1975 flyttede Svend Aage Christensen, der i mellemtiden havde droppet jobbet som tarmrenser på slagteriet i Hurup, på Agger havn, hvor produktion, butik og kontor nu befinder sig.

- Vi var dengang en bådebyggervirksomhed i miniformat. Også bådene var mindre. Størrelserne var 10-12 og 14 fod. Men snart begyndte bådene og mærket at sælge bedre, fortæller Svend Aage Christensen.

- I 1986 solgte vi 364 småbåde og i dag er vi blevet et ægte familiefirma, med min kone Hanne og min søn Danny i firmaet, som Danny allerede er ved at overtage. Vi er blevet otte ansatte, blandt andet med min bror Frank i produktionen.

Også på bådsiden er Limbo Både i den grad vokset. Der leveres både ud af huset i et stadigt større tal, og bådene er vokset til 22 forskellige typer, i mange størrelser op til 25 fod (8,25 meter).

I dag sælger Limbo Både til hele Danmark og mange både leveres til udlandet. Grønland er blandt andet et stort marked.

- Vi er blevet så kendt et mærke nu, at vi stort set har droppet at have forhandlere. Kun på Grønland har vi forhandlere. Nu står vi selv for salget i de øvrige markeder. Det har ikke kun givet meget mere på bundlinjen, hvor vi aldrig har haft røde tal. Det betyder også, at vi er tættere på kunderne. For mange af de både vi bygger i dag er specialbåde, designet efter kundernes ønsker, fortæller Svend Aage Christensen.

- Vi har mange kunder som aftager rigtigt mange både. Som på Langeland, hvor en kunde har aftaget ikke mindre end 150 Limbo-både til udlejningsbrug.

Hvis man undrer sig over navnet Limbo Både, så er Limbo et godt ord, som Svend Aage Christensen fandt, da han hørte Limbo Rock.

- Folk omkring mig fortalte mig dengang, at navnet ”Krik Joller” som firmaet hed, ikke duede. Så fandt jeg på Limbo Både, og det navn var da vist ikke så ringe, lyder det fra den nu 71-årige bådbygger fra Agger.

De første 50 år hos Limbo Både fejres med en reception 12. april.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...