I år er det 45 år siden, at Thea Gravesen startede i butikken i Hurups gågade

HURUP: Ved et tilfælde blev 65-årige Thea Gravesen for 45 år siden opmærksom på, at indehaveren af Dahlgaards Fabriksudsalg i Thisted, Eigild Dahlgaard, manglede en medarbejder til sin nye filial i Hurup.

Det var i 1974, og Thea Gravesen var på det tidspunkt flyttet til Aalborg med sin mand Kurt, der på det tidspunkt læste på universitetet.

- Kurt og jeg ville gerne til Agger igen. Jeg så en annonce i Thylands Avis, hvor Dahlgaard søgte en medarbejder. Og så tog jeg kontakt. Dahlgaard sagde, at jeg fik stillingen, hvis vi kunne arbejde sammen. Det endte med, at jeg fik stillingen, fortæller Thea Gravesen.

Hun flyttede straks hjem til sine forældre indtil Kurt flyttede hjem til Agger, hvor de købte hus sammen.

Thea Gravesen kendte lidt til tøjbutikker, da hun var uddannet hos Vagn Nielsen i Vestervig.

Hos Dahlgaards Fabriksudsalg var det dog noget andet end livet i en almindelig tøj-forretning.

- Det var partivarer og rester, vi solgte. Så jeg startede med at handle på en helt anden måde, end vi gør i dag, siger hun.

Efter 12 år som ansat købte Thea Gravesen butikken i 1986. Samtidig fik butikken navnet Hos Thea.

- Jeg havde lyst og energi, siger hun.

I dag forhandler butikken tøj til kvinder. Samtidig har butikken en stor afdeling med børnetøj. Og Thea Gravesen er ikke så bange for al den snak om butiksdød.

- Vi har fortsat et godt handelsliv i byen. Jeg har tre kolleger, der også forhandler tøj til kvinder. Og vi supplerer hinanden godt. Vi har fundet vores egen melodi. Og kunderne kan fortsat godt lide at prøve tøjet på, før de køber det. Det kan de ikke på internettet. Derudover har det ikke kunnet lade sig gøre uden mit personale, siger Thea Gravesen.

Udover selve butikken involverer Thea Gravesen og hendes personale sig i utallige arrangementer i området. Som eksempler kan nævnes modeshow på Aabakken eller i Agger Købmandshandel.

Thea Gravesen kalder sine 45 år en ”spændende rejse”.

- Jeg har kunder, der er tredje generation. Og så er jeg glad for at være i Hurup, siger hun.

Hvornår hun har tænkt sig at stoppe, står endnu i det uvisse.

- Jeg har foreløbig sagt, at jeg bliver ved til jeg bliver 70 år. Men jeg har gode gener. Min far blev 102 år, siger hun.

Der er gode tilbud og lidt mundgodt i butikken torsdag, fredag og lørdag i denne uge, altså 28, 29 og 30. marts.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...