Billedhugger Steen Andersen fortalte om runealfabetet i Sparekassen Vendsyssels lokaler

HVIDBJERG: 2. december havde Sparekassen Vendsyssel i Hvidbjerg inviteret 4 A fra Thyholm Skole på besøg, sammen med deres klasselærer Lisbeth Gottenborg.

Årsagen var, at man havde allieret sig med Steen Andersen som er en dygtig billedhugger.

Han interesserer sig meget for vikingetiden og deri runer.

Steen Andersen har gennem den senere tid gennemgået hele runealfabetet - som det egentlig ikke hedder - men har navnet FUTHARK.

Steen Andersen har hugget sten ud enkeltvis med hver sit runetegn. Det havde man så inviteret klassen fra Thyholm Skole for at fortælle om.

De små elever viste bestemt interesse for at høre Steens beretning og samtidig kikkede man på de enkelte elevers navne, da det kunne jo være at nogle af navnene havde rødder tilbage fra vikingetiden. Steen fortalte bredt om hvad runerne står for og at et enkelt runetegn kan have flere betydninger.

Der var stor spørgelyst blandt eleverne og Steen Andersen svarede prompte på hver enkelt spørgsmål.

Da runerne så at sige altid er hugget ind i sten kunne han heller ikke undgå spørgsmålet om det ikke er vanskelig at lave. Steen Andersen fortalte hvor lang tid der faktisk går når han laver det. Han havde taget hele FUTHARK’en med, hvor der var et tegn på hver enkelt sten.

På nogle af stenene var runerne poleret hel blank og selvfølgelig ville børnene gerne høre hvordan det lod sig gøre.

Der var virkelig interesse og stor spørgelyst blandt eleverne og Steen Andersen havde svar på rede hånd klar. Eleverne blev også bedt om at skrive deres navne med runer som var lidt af en vanskelig opgave. Under beretningen var Sparekassen Vendsyssel vært ved juleslik, pebernødder og sodavand til eleverne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...