Så for første gang blev den ikke afviklet på Høloftet, men i hallen i Hvidbjerg

HVIDBJERG THYHOLM: - Vi er super glade og stolte over spillestedet Høloftet, siger ejerne Hanne og Bent Hargaard:

- Vi elsker at have gæster på det gode, gamle loft, og det er sjovt at tænke på, hvordan det hele er blevet til, og hvor mange gode venner. Vi skylder mange en tak for at have givet os troen og muligheden for at lave et spillested så langt ude på landet …

De fortæller videre:

- Da vi fik fjernet kornet og høet fra Høloftet, kom det ud af en snak mellem os og en stor flok lokale kunsthåndværkere. Vi havde fået den idé at vise de mange lækre ting frem, som så utroligt mange mennesker gik og syslede med. Filtning, stenslibning, smykkeproduktion, maleri, træarbejde og meget andet fyldte Høloftet en augustweekend i 2013. Der var mange besøg, liv, forundring og glade dage, og om aftenen var der en lille vinsmagning, tapasanretning og efterfølgende koncert … vi var i gang.

Endnu et år gik, og da parret i 2014 havde fået lov til at lave en personaledag for en større lokal virksomhed, var det med ønsket fra virksomheden om, at eftermiddagen skulle indeholde noget fagligt, hvorefter vi gerne måtte levere en vinsmagning, noget lækkert mad og en stor musikalsk oplevelse:

- Vi blev rigtig glade, da Signe Svendsen, som kendte til vores overvejelser om Høloftet som et oplevelsessted, sagde ja til at komme og give solokoncert denne sommeraften. Med hendes besøg og gæsternes begejstring gik det op for os, hvad Høloftet kan. Det er intimt, vedkommende og helt tæt på. Vi kan ikke takke vore musikalske venner og Høloftets gæster nok for, at stedet har udviklet sig til et lille bitte spillested. Musikerne har haft lyst til at prøve stedet af, og gæsterne har bakket os og dem op.

Men da Hanne og Bent Hargaard torsdag aften 27. februar bød alle velkommen til den sjette generalforsamling i Høloftets Venner, var noget meget anderledes. Man var nemlig ikke på Høloftet, men i hallen i Hvidbjerg. For der var tilmeldt så mange, at det ikke gik efter brandvæsenets forskrifter - 230 deltog nemlig i generalforsamlingen.

Støtteforeningen blev stiftet 2016, og den gør, at det er muligt at lave endnu flere arrangementer. I sin beretning sagde Bent Hargaard, at det fylder ham og Hanne med glæde og taknemmelighed, hver gang de oplever nye gæster, hvis ansigtsudtryk langsomt forvandles fra lettere nervøsitet ved ankomsten til Høloftet til afslappethed efter seating, og når nogle af de musikere, som de har så stor respekt for, i parrets gæstebog eller på de sociale medier, giver udtryk for, at Høloftet er et af Danmarks måske hyggeligste spillestede, med det skønneste publikum.

I 2019 blev der afviklet 20 offentlige koncerter på Høloftet med 2662 gæster, og til 2020 er der planlagt 25 offentlige koncerter samt en del lukkede firma- og foreningsaftener.

Til bestyrelsen genvalgtes Poul Bakke og Merethe Villesen, mens Karsten Jørgensen valgtes som suppleant.

Efter generalforsamlingen gik trubaduren Martin Simpson på scenen, hvor han underholdt i en lille times tid. Efter kaffen var det atter Martin Simpson på scenen, inden generalforsamlingen sluttede kl. 22.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...