På programmet er Vivaldi, Mozart, Beethoven, Olsson og Massenet

THISTED: Nu indledes koncertsæsonen i Thisted Kirke søndag aften 19. juli med søskendeparret Marianne Granvig, violin, og Niels Granvig, orgel. De to musikere har ofte optrådt sammen med et repertoire, der spænder fra højbarokken op til vor tid - både med såkaldt klassisk og nyere musik samt filmmusik. Billetter à 75 kr. købes ved indgangen.

Koncerten i Thisted præsenterer Vivaldis dejlige ”Sommer” fra ”De fire Årstider”, to mindre stykker af Mozart, romancer af Beethoven og den svenske, romantiske komponist Otto Olsson samt Massenets ”Meditation”.

Marianne Granvig har været solospiller i flere af landets symfoniorkestre og har ved siden af viet sit musikerliv til dels instruktør ved kammermusikstævner, dels som lærer ved Syddansk Musikkonservatorium. Dette har ikke afholdt hende fra at involvere sig dybt i musiklívets organisatoriske arbejde. Gennem mange år var hun generalsekretær for Carl Nielsen Konkurrencerne, og hun ar været både generalsekretær og præsident for den Genève-baserede World Federation of International Musik Competitions.

Niels Granvig har været ansat ved Thisted kirke siden oktober 2015 som organist og leder af kirkens drenge-og mandskor, der betragtes som et af landets bedre. Sammen med kirkens anden organist Svend Ole Kombak søger han at fastholde og udbygge kirkens for Thy så vigtige (kirke)musikalske profil både gennem koncerterne og gennem drenge-og mandskorets høje aktivitets- og ambitionsniveau.

Der er også to klokkespilskoncerter i Thisted Kirke, nemlig fredagseftermiddagene 31. juli og 14. august, og de nydes bedst udendørs på den gamle kirkegård syd for kirken. Dertil to aftenkoncert, nemlig tirsdag 4. august med obo og harmonika og fredag 7. august en orgelkoncert.

Nærmere på: www.thisted-kirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...