Der er også en hobbyudstilling samtidig i Midt Mors Sport

ØSTER JØLBY: I weekenden 19.-20. oktober inviterer Fugleforeningen for Thy og Mors til den årlige fugleudstilling og hobbyudstilling, som i år holdes i Midt Mors Sport i Øster Jølby, fortæller formand Arne Lauridsen, Øster Jølby. Den er åben lørdag eftermiddag og søndag hele dagen - med mange volierefugle fra det meste af verden:

- Der er i år tilmeldt 158 katalognumre. Det er det højeste antal i flere år, fortæller Arne Lauridsen, som tilføjer, at det er årets højdepunkt for foreningens medlemmer, hvor de får bedømt deres fugle og årets opdræt af fagligt dygtige dommere:

- Fuglene udstilles i to grupper, nemlig opdrætsklasse for fugle, der er opdrættet i løbet af året af udstilleren, med eller uden forældre, og konditionsklasse for fugle, der er indkøbt, men som udstiller har ejet i mindst tre måneder. Desuden er der en åben klasse, som er for alle øvrige fugle, men i denne gruppe er der ingen præmier, alene en bedømmelse af fuglene, forklarer han.

Fuglene sidder under udstillingen i små bure, hvilket er nødvendigt for dommerne, der skal kunne se dem på tæt hold for at give dem den rigtige bedømmelse:

- Men hjemme hos opdrætterne opholder de sig i store bure eller udendørs volierer, hvor de har meget mere plads, tilføjer formanden.

Udover fugle er der også andre spændende ting at se på, bl.a. en udstilling af malerier af Lilian Damkjær, Nykøbing. Skarntydevejs Foder Fodershop kommer med alt til fugle og andre hobbydyr, og biavlerforeningen har en stand, hvor man bl.a. kan købe honning og få en snak om bier. Der er også en stor tombola med over 300 fine gevinster, og så er der cafeteria med pølser, kaffe med brød samt øl og vand til små priser, som formanden siger, inden han tilføjer:

- Endelig er der en stand med fugle, der kan købes, til fornuftige priser.

Foreningens hjemmeside: www.fugleforening.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...