Fredag 23. januar siger Ellen Kristensen farvel til Imerco i Hurup for at gå på efterløn

HURUP: Fredag 25. januar har 62-årige Ellen Kristensen sidste arbejdsdag i Imerco i Hurup.

Det markerer den tidligere ejer og butikschef med lidt godt til ganen og ekstra tilbud i butikken på dagen.

Ellen Kristensen købte sammen med sin mand Mejner Imerco i Hurup for 13 år siden.

- Vi købte butikken af Chris og Bente Madsen og åbnede 1. april 2006, husker Ellen Kristensen, der nåede at drive butikken i et år.

I 2007 solgte parret butikken til kapitalkæden bag Imerco. Vel at mærke butikken og ikke ejendommen, der stadig tilhører Chris og Bente Madsen.

Ellen Kristensen blev tilbudt jobbet som butikschef og tog det.

- Det var heldigt, at vi solgte butikken inden finanskrisen satte ind i 2008, siger Ellen Kristensen, der nu ser frem til at gå på efterløn.

Hun fortæller, at hu har nydt de knap 13 år, som hun har haft isenkrambutikken som sin arbejdsplads.

- Det har været 13 fantastiske år. Jeg har været smadderglad hver eneste dag på jobbet. Og så har jeg altid haft nogle gode kolleger, siger hun.

Ellen Kristensens baggrund fortæller, at det skete ved et rent tilfælde, at hun i sin tid blev isenkræmmer.

- Jeg havde ikke nogen butiksuddannelse i baggagen, da vi overtog butikken. Inden da har jeg arbejdet på en systue, på slagteriet, hos ISS Skadeservice og på IdealCombi. Desuden har jeg været dagplejemor i Vestervig, hvor vi boede inden vi flyttede til Hurup. Men vi var på udkig efter en forretning. Og så ringede en bekendt og sagde, at ”den butik skal I købe”, fortæller hun.

Hun tilføjer, at hendes mand Mejner heller ikke har vist sig at være alt for godt klædt på til lejlighedsvis at give en hånd med.

- Han er i hvert fald en bedre elektriker end han er til at pakke gaver ind. Han gav en hånd med i julehandlen i 2006. Hold op, hvor vi grinede, smiler Ellen Kristensen, der 2. april fylder 63 år.

Det er ikke uden en vis vemod, at hun nu takker af.

- Jeg har haft et rigtigt godt forhold til mine kolleger og kunder. Så dem kommer jeg nok til at savne. På den anden side, så graver jeg mig jo ikke ned. Vi bliver jo i byen, siger hun.

1. november i fjor overgav Ellen Kristensen butiksledelsen til 23-årige Trine Skjernø Kobberø, der nu driver butikken videre.

Og skønt nethandelen bliver en større og større trussel for detailhandelen, mener hun, at Imerco i Hurup har en lys fremtid.

- Det er stadigvæk sådan, at folk vil se de ting, de køber. Og den service kan vi give folk i fysiske butikker, siger Ellen Kristensen.

Som en ekstra gimmick på dagen står Ellen Kristensen på sin sidste arbejdsdag klar med et raflebæger og tre terninger.

- Jeg vil markere mine 13 år i butikken med at give yderligere 13 procent i rabat, hvis de kan slå 13 point, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...