Thy på tallerkenen i bogform

0
Jens Peter Skov og Michael Thinggaard, til venstre, ser ud til at være godt tilfredse med ”Smagens Landskab”, hvori de begge er portrætteret. Foto: Ole Iversen
Af Ole Iversen

BILLEDREPORTAGE: Fredag så endnu en ny Thy-bog, “Smagens landskab”, dagens lys. En bog med udgangspunkt i de fødevarer og producenter, der sætter Thy på det kulinariske landkort.

216 sider – intet mindre – skulle der til for at præsentere bare nogle af de mange “fødevareildsjæle” fra Thy og Mors i bogen. Et værk om de mange, der i Thy og på Mors stræber efter at producere det bedste til tallerknerne, lød det fredag ved reception for bogen på Hotel Thisted.

– Bogen oser af det, vore medlemmer i Thy og Mors vil – at levere de bedste råvarer på tallerkenerne. Den sparker også jantelovsmentaliteten langt væk – at det, vi går og laver, ikke er noget særligt. Bogen viser, at vi nu er i superligaen i Danmark, og vi kan sammenligne os med områder, der er kendt for de bedste råvarer: Bornholm og Samsø.

– Nu skal vi samarbejde og udvikle endnu mere, og sætte os det mål, at vi vil sammenlignes med Toscana og Bordeaux, lød det fra Michael Thinggaard, Hurup, formand for Regional Madkultur.

Bogen er udgivet i samarbejde med Regional Madkultur, Jeanette Lund Kommunikation og Reklameavisen.

Idémand til projektet, Søren Villadsen fra Reklameavisen, fortæller, at bogen har været på vej i to år.

– Jeg arbejdede sammen med Jeanette Lund og stødte på mange af de små og større lokale fødevareproducenter i Thy og på Mors. Vi blev enige om, at vi ville samle en 15-stykker i en bog. Men interessen var så stor, at vi endte på 36, som ville være med, lød det fra Søren Villadsen.

“Smagens landskab” er opbygget med fortælling og portræt af hver enkelt producent først i bogen. Bagerst finder man så de opskrifter, som hver bidrager med. Alle opskrifter er lavet med råvarer, der kan købes i Thy og på Mors. Mette Joensen har leveret de mange stemningsfyldte billeder i bogen, og Vizuall har lavet det grafiske arbejde.

Bogen er på vej ud på hylderne i boghandlerne i Thisted, Hurup og Nykøbing. Desuden kan den købes hos turistkontorerne i Thisted og Nykøbing, ligesom den kan købes hos de 36 medlemmer af Regional Madkultur portrætterede i bogen.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close