Saftige Agger økobøffer i bøfsandwichen

0

Tekst og Foto: Ole Iversen

På syvende år har Peter Sørensen og Lone Mark drevet “Vesterhavshytten” helt ude ved signalmasten og klitterne vest i Agger by.

Peter Sørensen og Lone Mark tilbyder nu bøfsandwich i flere variationer med saftige bøffer, lavet af fars fra først og fremmest økologiske gallowaykøer på Agger Tange

Et populært spisested, især om sommeren for turister og besøgende i kystbyen. En traditionel grillbar, og så alligevel ikke. De senere år har Vesterhavshytten nemlig hyldet det lokale med øl, is, pølser og smørprodukter fra Thy. Nu har huset også peppet den populære bøfsandwich op, så den er blevet helt lokal. Den traditionelle bøf af hakket oksekød er skiftet ud med en ny økologisk på 125 gram af kød direkte fra Agger Tanges vidtstrakte strandenge – en del af Nationalpark Thy .

Bøfsandwich classic med økobøf og iskold fadøl fra Thy: Værsgo’ at spise!

Er du mere til burger, så fås flere udgaver, bl.a. ”Agger Burgeren” med 200 gram kød. Men burgeren fåe også i en spicy udgave: ”Heavy Agger Burger”.

Dermed har køerne græsset tæt på Vesterhavshytten. Det er gården Gyrup ved Sønderhå der godt 200 Galloway køer gående som naturplejekvæg på Agger tange. Nogle af dem er nu fast på menuen hos Peter og Lone. -Vi har de senere år slået mere og mere ind på det lokale. Så da vi fik tilbuddet om at få en økobøf fra køer fra Agger Tange i vores bøfsandwich, sagde vi selvfølgelig ja. Det skulle vi da prøve. For det er en god historie, som vore kunder helt sikkert vil synes om, fortæller Peter Sørensen, der selv er kok. Den saftige økologiske bøf fra Gyrup, består af omkring 80 procent Galloway og 20 procent fra andre økokøer på Gyrup. Vesterhavshytten kan nu tilbyde 200 grams økobøf i to burgere “Heavy Agger Burgeren” med jalapenos, og i “Husets Burger”. Man kan også få bøfsandwichen i en sundere udgave med masser af salat og grøntsager og økobøf. Er man til pølser eller is, så har huset også en Heavy Agger hotdog, og en gigantisk Heavy Agger is med otte kugler, softice, guf, to flødeboller.

I forbindelse med sæsonstarten har Vesterhavshytten gennemgået en større omforandring, så den nye isbar har salg direkte ud til gaden. Indvendig er der blevet meget mere plads til både kunder og ansatte efter ombygningen. Trods en stab på 10 ansatte, så er især Peter Sørensen, hver dag i Vesterhytten. Lone Mark hjælper så ofte hendes arbejde som handicapmedhjælper tillader hende. Vesterhavshytten har åbent hver dag fra 10.00 til “solen går ned” som Peter Sørensen udtrykker det. Dog lukker køkkenet kl. 20.30.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close