Krabbekløerne flyver over disken

0
Krabbekløer er sommerspise ved vestkysten. Det kan være svært at følge med efterspørgslen nogen dage på grund af dårligt vejr på havet, siger René Kristensen.
Tekst & foto: Ole Iversen

Om sommeren smager krabbekløer bedst, og det ved turisterne. Hos René Kristensen ved Agger Fiskebil ved man også alt om det. I denne tid, med mange turister, er der gang i den store kogegryde. For fiskehandleren laver kløerne, så de er klar. Det eneste turisterne skal gøre er at slå dem i stykker.

– Det er helt vildt, som kløer sælger i sommerferien. Jeg sælger nemt 20-30 kilo dagligt, fortæller René Kristensen. Nogle dage kunne jeg godt sælge endnu flere. Men jeg vælger at ligge på et nogenlunde stabilt leje, så der bliver udsolgt hver dag.

Fiskehandleren køber kløerne på Thyborøn Fiskeauktion hver dag. Det gælder også det øvrige fisk, som forretningen skubber over disken i denne tid.

– Det er højsæson i min forretning, fortæller han. Faktisk så går det rigtigt godt.

– Jeg holder altid hver formiddag til middag på Agger Havn. Det har turisterne lært. Så kan jeg få butikken passet, mens jeg gør fisk klar og også ekspederer kunder, der vil have flået ålene eller skåret en filet, lyder det fra René, der for alvor kan mærke, at turisterne er kommet. Mange nordmænd og tyskere især, fortæller han.

Det kan også mærkes på omsætningen, som er god. Faktisk så god, at den allerede nu ligger 15 pct. over sidste år, som også var et godt år.

Sællerterne netop nu er pandeklare rødspætter, ål, kløer og stegte frikadeller lige fra panden. De sidste kan der nemt ryge 250 af på en god dag.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close