Gastronomuddannelse til EUC Nordvest

0

EUC Nordvest oplever i øjeblikket en stigende interesse for EUX, hvor man kombinerer en række gymnasiale fag med en erhvervsmæssig uddannelse. For at imødegå den øgede interesse ønsker skolen naturligvis et bredt EUX-udbud, og derfor er det også glædeligt, at EUX-paletten – som noget nyt – nu udvides til også at omfatte tjeneruddannelsen og gastronomuddannelsen.

Hidtil har det, inden for Mad og Service, kun været muligt at tage uddannelsen til henholdsvis bager og konditor samt ernæringsassistent som EUX, men dette udbud udvides nu markant.

Vi er glade for, at vi nu kan udvide vores EUX-udbud. Med både tjeneruddannelsen og gastronomuddannelsen i puljen, er mulighederne for at tage en EUX inden for Mad og Service blevet markant større. Faktisk er det nu kun uddannelsen til gourmetslagter, der ikke udbydes som EUX, lyder det fra afdelingsleder Peter Schyum fra Mad og Service på EUC Nordvest.

Med en EUX får man i løbet af 4-5 år en fuld erhvervsuddannelse samt en række gymnasiale fag, hvilket tilsammen udgør et solidt fundament for en succesfuld karriere. EUX er således et oplagt valg for dem, der ikke ønsker, at deres uddannelse skal være en ”enten/eller” men i stedet en ”både/og”. Uddannelsen veksler mellem praktik- og skoleophold, hvoraf skoleopholdene er af ca. ½ års varighed. Grundforløbene kan alle tages på EUC Nordvest, mens hovedforløbende afvikles i samarbejde med andre skoler, blandt andet i Aalborg, Holstebro og Ringsted.

EUX er en uddannelse med masser af muligheder, og derfor vinder den også mere og mere terræn. På landsplan har der været god søgning på EUX både på ernæringsassistentuddannelsen og på bager og konditor-uddannelsen, og det har helt sikkert været med til at bane vejen for, at paletten nu bliver udvidet med yderligere to EUX-retninger, fortæller Peter Schyum.

 

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close